Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A szlovákokat sújtja leginkább a magyarok ellen hozott törvény

Bertha László

2017.03.05. 15:58

Már 1707-en vesztették el állampolgárságukat a szlovák állampolgársági törvény miatt, közülük 88-an a magyar állampolgárság felvétele miatt.
POZSONY, 15:58

Már 1707-en vesztették el állampolgárságukat a szlovák állampolgársági törvény miatt, közülük 88-an a magyar állampolgárság felvétele miatt – írja az Új Szó.

A Robert Fico vezette kormány még 2010-ben vezette be a kettős állampolgárság tilalmát, ezzel reagálva a magyar állampolgársági törvényre, mely a határon túli magyarok egyszerűsített honosítása érdekében született.

A szlovák törvény miatt eddig 448-an a cseh állampolgárság felvétele miatt veszítették el a szlovákot, mely után a német (412), az osztrák (242) és a brit (159), majd a magyar (88) állampolgárságot választók következnek a szlovák belügyminisztérium legfrissebb statisztikája szerint.

Ezen felül Szlovákia „ajándékozott” még 72 állampolgárt az Egyesült Államoknak, 41-et Norvégiának, 35-öt Hollandiának, a sorban Svájc, Írország, Belgium, Ausztrália, Olaszország, Kanada, Finnország, Svédország, Franciaország következik. A lista végén 2-3 új állampolgárral Kína, Oroszország, Dánia, Izland, Lengyelország, Ukrajna, Új-Zéland, Izrael, Szerbia és Szingapúr áll – írja a lap.

2015-ben valamelyest enyhítettek a törvényen, így lehetőség van rá, hogy visszakérhessék szlovák állampolgárságukat azok a személyek, akik a másik felvételekor lakhellyel rendelkeztek az adott országban. Eddig 300-an igényelték vissza, 211-en sikeresen, közülük pedig hárman magyar állampolgárok.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére