Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Trump elnököt meghurcoló Michael Avenattit bűnösnek találták

Jog és Szabadság

2022.02.09. 21:00

 

Tavaly év végén szabadult a börtönből Michael Cohen, Donald Trump ügyvédeként és elintézőjeként dolgozott és ennek keretében ő volt az, aki 130 ezer dollárt fizetett a pornósztár Stormy Daniels hallgatásáért, akivel Trump állítólag megcsalta harmadik, gyermekét nemrégiben megszülő feleségét, Melania Trumpot.

Jelen történet főhőse ugyanakkor egy másik ügyvéd, Michael Avenatti ügyvédet, aki pedig az ellenoldalt, a felnőttfilm-sztár Stormy Danielst képviselte a Donald Trump ellen kirobbant perben, bűnösnek találták egykori védence kifosztásában.

A manhattani szövetségi esküdtszék bűnösnek találta elektronikus csalásban és személyazonosság-lopásban, mert mintegy 300 000 dollár előleget lopott el egy kiadótól a Daniels emlékirataira vonatkozó megállapodás részeként. Elrendelték, hogy adja fel magát Los Angelesben. A tervek szerint május 24-én lesz ítélethirdetés, melynek során akár 22 éves börtönbüntetést is kiszabhatnak. „Nagyon csalódott vagyok az esküdtszék ítélete miatt. Várom a fellebbezéssel kapcsolatos valamennyi kérdés teljes körű elbírálását.”– mondta Avenatti a tárgyalóterem előtt.

Ez a második alkalom, hogy elítélték azóta, hogy Trump ellen indított pere országosan ismertté tette. 2020-ban bűnösnek találták, mivel egy másik ügyfél nevében 25 millió dollárt próbált kicsalni a Nike Inc.-től egyezségi tárgyalások során. A 2 és fél éves börtönbüntetés megkezdését a járvány és más egyéb körülmények késleltették.

Daniels volt a kormány „sztártanúja”, mivel azt vallotta, hogy Avenatti ellopta a pénzét, és hónapokig hazudott neki erről. Az ügyvéd tovább fokozta a per feszültségét azzal, hogy önmagát képviselte, és megpróbálta egykori barátját és ügyfelét notórius hazudozónak beállítani. Az ítélet után azt mondta, nem bánta meg, hogy magát képviselte.

Avenatti Danielst képviselve vált híressé, amikor beperelte Trumpot, akivel állítása szerint, egy évtizeddel azelőtt, hogy elnök lett, szexuális kapcsolatot létesített. Daniels megpróbálta érvényteleníteni a titoktartási megállapodást, amelyet közvetlenül a 2016-os elnökválasztás előtt írt alá, miután 130 000 dollárt kapott. Trump tagadta, hogy viszonya volt Danielsszel, míg Avenatti azzal érvelt, hogy a kormányzása alatt ellene indított három ügy politikailag megtérült.

Michael Cohen, Trump egykori ügyvédje, – aki a „csendes fizetést” is intézte, most pedig hevesen bírálja a volt elnököt, – az ítéletet követően kijelentette, hogy az igazságszolgáltatás megtörtént. „Michael Avenatti olyannak mutatta magát, mint amilyennek mindig is ismertem, hazugnak és tolvajnak.” – mondta Cohen.

Avenatti, aki a világjárvány nagy részét házi őrizetben töltötte egy barátja otthonában, azt állította, hogy az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma őt célozta meg, hogy bosszút álljon a Daniels-per miatt.

„A pénteki ítélet egy újabb lépés Avenattinak a való világba történő visszatérése kapcsán. Gyakran rossz ötlet, hogy az emberek önmagukat képviselik egy eljárásban, ahogy ez most ismét bebizonyosodott.” – mondta Michael Weinstein, volt washingtoni szövetségi ügyész. A perben ítélethirdetés a tervek szerint május 24-én lesz New Yorkban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére