Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A tüntetők nyíltan felszólítják Hszi Csin-pinget, hogy mondjon le

888.hu

2022.11.27. 17:30

Kínában felerősödtek a tiltakozások a kormány szigorú Covid-intézkedései ellen, és egyesek nyilvánosan a kommunista párt vezetői ellen fejezték ki haragjukat.

 

Nem csitul a kínaiak tiltakozó hulláma, ami a koronavírus-járvány miatti korlátozások okán tört a felszínre. Tiltakozók ezrei jelentek meg Sanghajban, ahol a BBC rendőrautókba vonszolt embereket is látott.

A diákok Pekingben és Nanjingben is demonstráltak egyetemeken. A legutóbbi zavargások a távoli, északnyugati Urumcsi városában lezajlott korábbi tiltakozást követték, ahol a koronavírus miatt elrendelt bezárási szabályokat okolták, miután 10 ember meghalt egy toronyháztűzben.

Míg a kínai hatóságok tagadják, hogy a Covid-korlátozások okozták volna a haláleseteket, ürumcsi tisztviselők szokatlan módon bocsánatot kértek a történtekért pénteken késő este, és ígéretet tettek a „rend helyreállítására” a korlátozások fokozatos megszüntetésével.

A szombat esti tüntetés során Sanghajban – Kína legnagyobb városában és az ország keleti részének globális pénzügyi központjában – az emberek nyíltan olyan jelszavakat kiabáltak, mint „Hszi Csin-ping, lépj le!” és „Kommunista párt, lépj le!”.

 

Egyesek üres fehér transzparenseket tartottak, míg mások gyertyákat gyújtottak és virágokat helyeztek el az áldozatokért Urumcsiban.
Az ilyen követelések szokatlan látványt jelentenek Kínában, ahol a kormányt és az elnököt ért bármilyen közvetlen bírálat kemény büntetést vonhat maga után.

Elemzők szerint azonban úgy tűnik, hogy a kormány drasztikusan alábecsülte a koronavírus-járvány zérótolerancia szerű megközelítését, illetve az emiatt növekvő elégedetlenséget, amely politika elválaszthatatlanul kapcsolódik Hszi Csin-pinghez, aki nemrégiben bejelentette, hogy nem térhet el tőle.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére