Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A VW visszavásárolja a csaló dízelautóit

888.hu

2016.01.11. 21:58

A dízelbotrányban érintett típusok közül néhány "javítása" túl költséges lenne, ezért a Volkswagen ezekben az esetekben úgy dönthet, visszavásárolja az autókat tulajdonosaiktól.
WASHINGTON, 21:58

A dízelbotrányban érintett típusok közül néhány "javítása" túl költséges lenne, ezért a Volkswagen ezekben az esetekben úgy dönthet, visszavásárolja az autókat tulajdonosaiktól.

A VW új vezére hétfőn kért először nyilvánosan bocsánatot az amerikai fogyasztóktól, amiért az autógyártó éveken át megtévesztette a piacot.

A CNBC-nek adott interjúban Matthias Müller azt is elmondta, hogy a német cég a hiba kijavítása érdekében visszavásárolhatja a csaló autókat azok tulajdonosaitól.

Néhány esetben nagyon egyszerű megjavítani az autókat, más esetekben viszont nagyon drága."

Előbbi esetben egy "katalitikus konvertert", magyarul áramlásalakítót szerelnek az autókba – így 430 ezer, az USA-ban futó kocsit tudnak a szabályoknak megfelelővé tenni. Utóbbi esetben, ez a becslések szerint legkevesebb 115 ezer az Egyesült Államokban régebben forgalomba helyezett autónál igaz, a VW tárgyalásokat kezdeményez majd a tulajdonosokkal az autók visszavásárlásáról.

Világszerte 11 millió VW-t érint a dízelbotrány, ebből 8,5 millió javítását látja reálisnak a cég. A magyar autókat januártól hívják vissza, a csalás itthon mintegy 34 ezer, az elmúlt 5-6 évben gyártott dízelüzemű járművet érint. Arról egyelőre nincs információ, hogy a magyar piacon is tervez-e a VW autó-visszavásárlásokat.

Témába vág:
  • Tíz éve kezdődött a nagy német átverés
  • Neked is kettes dízeled van? A Volkswagen botrány B oldala

 

(CNBC)
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére