Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A WHO szerint „a nem nemcsak férfi vagy nő”

888.hu

2022.07.14. 12:00

Nincs fontosabb dolguk.

 

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) frissíti a nemek közötti esélyegyenlőség általános érvényesítésére vonatkozó kézikönyvét és új megfogalmazást tesz bele, amely szerint „a nem nemcsak férfi vagy nő”.

A szervezet sajtóközleményében azt írta, hogy a frissítésben arra összpontosítanak, hogy „a nemek és az egészség nem-bináris megközelítésén túlmenően elismerjék a nemi és szexuális sokféleséget, vagyis azt a koncepciót, hogy a nemi identitás egy kontinuumon belül létezik, és hogy a szex nem korlátozódik a férfi vagy női nemre”.

 

Az új útmutató a tervek szerint „új nemi, méltányossági és emberi jogi kereteket” is tartalmaz majd, amelyek különböző eszközöket tartalmaznak majd a felülvizsgált fogalmak támogatására.

A nemek közötti esélyegyenlőség általános érvényesítésére vonatkozó kézikönyvet „a nemek közötti egyenlőséggel, az egészséggel és a fejlődéssel kapcsolatos új tudományos bizonyítékok és koncepcionális előrelépések fényében vizsgálják felül”.

A munkát a WHO a nemek közötti egyenlőséggel és az emberi jogokkal foglalkozó csoportja vezeti.

Azonban nem minden szakértő ért egyet abban, hogy a frissítések a tudományos fejlődésen alapulnak.

Jenny Gamble, a Coventry Egyetem professzora a Daily Mailnek adott interjújában a frissítéseket „az alapvető biológiai ismeretek tévedésének” nevezte.

Penny Mordaunt brit parlamenti képviselő is megszólalt a nemek kérdésében a múlt héten egy ellentmondásos Twitter-bejegyzésben.

 

Biológiailag nő vagyok. Ha méheltávolításon vagy emlőeltávolításon esek át, akkor is nő vagyok. És jogilag is nő vagyok. Vannak olyan emberek, akik férfinak születtek, és akik átmentek a nemi elismerési folyamaton, jogilag is nők. Ez NEM jelenti azt, hogy ők biológiai értelemben nők, mint én.”

– írta.

 

A nemi kérdések továbbra is nagy vitákat vált ki világszerte. Nagy-Britanniában a Harry Potter-sorozat szerzőjét, J. K. Rowlingot sokan kiközösítették, amiért a transzneműséggel kapcsolatos kérdésekben felszólalt.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére