Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Addig jár az ukrán nagykövet a kútra, amíg ki nem utasítják

888.hu

2022.05.04. 17:30

Diplomácia botrányt okozott a kolbászolás.

 

Úgy tűnik, hogy a németek kezdik megunni az ukránok stílusát, legalábbis erre enged következtetni, hogy a politikusok kiakadtak Andrij Melnyk berlini ukrán nagykövetre.

Az ügy előzménye, hogy Olaf Scholz német kancellár bejelentette, hogy egyelőre nem kíván Kijevbe utazni, a bejelentést pedig Melnyk kommentálta.

 

Sértődött májkolbászként viselkedni nem épp kormányfőhöz méltó.”

– fogalmazott a nagykövet.
„A náci támadás óta ez a legszörnyűbb pusztítás, ami Ukrajnát éri, nem óvodáról van szó.” – tette hozzá.

 

A németek pedig úgy tűnik, nem tűrik a kolbászolást.

A Baloldali Párt (die Linke) frakcióvezető-helyettese, Sevim Dagdelen náci-szimpatizánsnak nevezte Andrij Melnyket, és azonnali kiutasítását sürgette.

 

Ha most nem utasítják ki a náci-szimpatizáns Melnyket, akkor minden önbecsülésüket elvesztették. Aki, mint Melnyk, a náci kollaboráns Banderát »a mi hősünknek« nevezi, és elzarándokol a sírjához, vagy a jobboldali Azov zászlóaljat »bátornak« nevezi, az valójában még mindig jóindulatúan »náci-szimpatizánsnak« nevezhető-”

– fakadt ki a Twitteren Dagdelen.

 

 

A német politikus minden bizonnyal Sztepan Andrijovics Bandera ukrán politikusra, a nyugat-ukrajnai nemzeti mozgalom vezető személyiségére gondolt, aki az Ukrán Nacionalisták Szervezetének vezetője volt.

 

Más német politikusok is bírálták Melnyket a megjegyzései miatt.

A Bundestag alelnöke, Wolfgang Kubicki közölte, hogy

Olaf Scholz nem májas virsli, hanem a Német Szövetségi Köztársaság kancellárja és ez tiszteletet követel.”

 

 

Marie-Agnes Strack-Zimmermann, a Német Szabaddemokrata Párt (FDP) politikusa bocsánatkérésre szólította fel a nagykövetet. Johann Wadephul, az ellenzéki CDU/CSU parlamenti frakciójának alelnöke szerint a kifejezés nem volt helyénvaló.

 

Április közepén már volt egy vita Ukrajna és Németország között, amikor Kijev megtagadta Frank-Walter Steinmeier német elnök fogadását, aki Lengyelország és a balti államok vezetőivel együtt látogatást kívánt tenni a háború sújtotta országban. Az ukrán fél azonban világossá tette, hogy Steinmeiert nem látják szívesen az országban az Oroszországgal és az Északi Áramlat-2 gázvezetékkel kapcsolatos korábbi pozitív álláspontja miatt.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére