Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Akkorát hazudtak a BBC adásában, amekkorát még nem hallottál

Sümeghi Lóránt

2017.03.23. 17:28

Tragikus módon, minden európai terrortámadás után úgy tûnik, médiatörténeti mérföldkövekhez ér el a liberális sajtó nemcsak itthon, hanem külföldön is egyaránt.

Tragikus módon, minden európai terrortámadás után úgy tűnik, médiatörténeti mérföldkövekhez ér el a liberális sajtó, nemcsak itthon, hanem külföldön is egyaránt.

A szerda délután bekövetkezett londoni autós merényletet követően a brit média túlnyomórésze szemmel láthatóan sokkos állapotba került. Ez pedig nemcsak abban manifesztálódott, hogy egymással ellentmondásos értesülésekről adtak hírt az elkövető személye kapcsán. Hanem abban is, hogy 

egyes liberális véleményvezérek, mint a BBC és a The Guardian munkatársai azon filozofáltak, hogy kell-e egyáltalán a merényletről tudósítani, és nem bűn-e megemlíteni azt, hogy iszlamista támadás történt.

A brit közmédia liberális mivoltát vájt fülű hírfogyasztóknak már aligha kell magyarázni, azonban mégiscsak érdemes a tegnap esti Newsnight adásának egy részletét megemlíteni.

Ebben ugyanis a BBC műsorvezetője - emlékszünk, aki szerint nincsenek no-go zónák -, Evan Davis szerint a londoni merénylet dilemmába sodorta a köztelevíziót, mivel

igaz, hogy negyvenen megsérültek és négyen tragikus módon meg is haltak, de azért mégsem kellene ezeknek az eseményeknek publicitást adni."

Magyarán a britek adójából fenntartott hírcsatorna műsorvezetője nem azért érzi kellemetlenül magát, mert évtizedeken át hamis migráns- és iszlámsimogató propagandát sugárzott - mint például a "terrorista Big Brothernek" csúfolt muszlim valóságshow -, amely hozzájárult ahhoz, hogy

egy teljesen torz képet alakítson ki az elgettósodott brit muszlimokról, akiknek eszük ágában sincs beilleszkedni, hiába születnek, élnek és halnak generációk óta Nagy-Britanniában.

Hanem azért, mert bizonyos szélsőséges muszlimok miatt valakik brutális módon élüket vesztették.

Mi több, a BBC és a The Guardian-féle teljesen elfogult iszlámsimogató médiapolitika még meg is támogatja ezeket az európai valóságtól és normáktól nagyon messzire helyezkedő saría-mániás szekták tagjait azzal, hogy külön védelmet biztosít nekik úgy, hogy a közbeszédben szándékosan "elnyomottként", "kisebbségként" és "kulturális színfoltként" hivatkozik rájuk.

Azonban a BBC műsorvezetőjének döbbenetes kijelentését csupán a liberális The Guardian munkatársa tudta már tetézni.

Simon Jenkins újságíró azzal a magvas gondolatával toldotta meg a műsort, miszerint azzal, hogy egyáltalán beszélnek a merénylet bekövetkeztéről, olyan, mintha a terroristák pártjára álltak volna. Ha ez mind nem lett volna elég megdöbbentő, Jenkins azzal kezdett el ezután érvelni, miszerint

ez nem terrortámadás volt, hanem egy bűncselekmény. Egy átlagos őrült volt, aki valami nagy hülyeséget csinált, de már meghalt. Londonban ennél durvább dolgok is történtek már. [...] Tévedés ebbe belekeverni a politikát és az iszlámot."

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére