Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Akna végzett az EBESZ megfigyelõjével Ukrajnában

888.hu

2017.04.23. 16:58

Meghalt az Európai Biztonsági és Együttmûködési Szervezet (EBESZ) ukrajnai különleges megfigyelõ missziójának egyik amerikai tagja, két megfigyelõ - egyikük német - pedig megsebesült, amikor gépkocsijuk járõrözés közben aknára hajtott a luhanszki szakadárok ellenõrzése alatt álló területen - derült ki Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter vasárnapi Twitter-bejegyzésébõl.
PRISIB, 16:58

Meghalt az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) ukrajnai különleges megfigyelő missziójának egyik amerikai tagja, két megfigyelő - egyikük német - pedig megsebesült, amikor gépkocsijuk járőrözés közben aknára hajtott a luhanszki szakadárok ellenőrzése alatt álló területen - derült ki Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter vasárnapi Twitter-bejegyzéséből.

A kolléga halála sokk az egész EBESZ számára"

– írta a mikroblogon Kurz, és a történtek "maradéktalan kivizsgálását" szorgalmazta. Jelenleg Ausztria tölti be az EBESZ soros elnöki tisztségét – írta az MTI.

Az eset a szeparatisták ellenőrzése alatt álló Luhanszk közelében, Prisib település mellett történt.

Az EBESZ ukrajnai különleges megfigyelő missziója a Twitteren megerősítette a hírt. Közleményében azt írta, hogy a hat megfigyelőből és két páncélozott szállító járműből álló járőrt súlyos incidens érte, melynek során az egyik megfigyelő meghalt, kettő pedig megsérült, őket további megfigyelésre egy luhanszki kórházba szállították. Egyikük sincs életveszélyben.

A misszió egyik munkatársa azt közölte a TASZSZ orosz hírügynökséggel, hogy az életét vesztett amerikai megfigyelő orvos volt.

A Luhanszki Népköztársaság népi milíciája a TASZSZ szerint azt közölte, hogy a megfigyelő misszió gépkocsija letért a fő útvonalról, és másodrendű utakon haladt, ami tilos az EBESZ megfigyelői számára. A szakadár népköztársaság "belügyminisztériuma" szerint az esethez köze volt egy ukrán felderítő és diverziós csoportnak.

Vladiszlav Dejnego, a minszki tárgyalásokon megfigyelőként részt vevő luhanszki szakadár megbízott azt közölte, hogy az ukrán hadsereg az incidens után tüzérséggel lőtte Prisib település környékét, akadályozva ezzel az eset kivizsgálását.

A helyszínen dolgozik a Luhanszki Népköztársaság vizsgálócsoportja, melyben részt vesznek az ottani államügyészség, az állambiztonság és a belügyminisztérium munkatársai. Az ukrajnai missziót vezető török diplomata, Ertugrul Apakan Kurznak telefonon elmondta, hogy több mint 600 fegyvertelen megfigyelő teljesít szolgálatot a konfliktusövezetben a fegyverszünetet felügyelendő.

Az ukrajnai konfliktusban 2014 áprilisa óta több mint tízezren vesztették életüket. Az Európai Unió átfogó szankciókat léptetett életbe Oroszországgal szemben a szakadárok támogatása miatt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére