Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Állami jutattásokból készítette bombáját a manchesteri robbantó

Filipp Dávid

2020.02.11. 21:28

Újabb döbbenetes mozzanat a multikuli világából

Brit sajtóbeszámolók szerint a manchesteri robbantóként elhíresült terrorista, Salman Abedi és testvére, Hashem Abedi anyjuk állami segélyéből vették meg a robbanószerkezet elkészítéséhez szükséges alkatrészeket. A gyanú szerint Hashem Abedi bátorította bátyját a merénylet elkövetésére, azonban a bíróságon Hashem azt állította, hogy ha tud testvére tervéről szólt volna az anyjuknak.

Samia Abedi a terroristák édesanyja havonta több mint kétezer fontot (802 ezer forint) tehetett zsebre különböző juttatások keresztül. A bíróságon elhangzottak szerint a heti nagyjából 550 fontos kifizetések azt követően is megérkeztek a nő számlájára, hogy ő már nem is tartózkodott Nagy-Britanniában, ugyanis 2016. októberében hazautazott Líbiába. A banki adatok szerint a Samia Abedi bankkártyája folyamatos használatban volt távozása után is 50 és 300 font közötti készpénzfelvételeket regisztráltak. Érdekesség, hogy az utolsó segély mindössze három nappal a terrortámadás elkövetése előtt érkezett meg a számlára.

Az egyik tranzakció során egy 300 fontba kerülő 200 amperes akkumulátort fizettek ki egy manchesteri üzletben, de egyéb, robbanószerkezet elkészítéséhez szükséges alapanyagot is vásároltak a kártyával.

 

Salman Abedi egyébként egy több mint háromezer fontos juttatást is felvehetett 2017. januárjában diákhitel formájában, ugyanis azt állította, hogy elveszítette a bankkártyáját és valaki azzal fizetett ki komolyabb összegeket. Úgy tudni, hogy a terrorista kapcsolatban állt egy másik elítélt dzsihadistával is, akit többször meglátogatott a börtönben, mielőtt felrobbantotta volna magát.

A 2017-es manchesteri terrortámadás május 22-én este fél 11 környékén történt Ariana Grande énekesnő telt házas koncertjén, a Manchester Aréna egyik kijáratánál. A robbantásban 22-en meghaltak és több százan megsebesültek, többségében tinédzserek.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére