Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Állami támogatást javasol az olasz Liga a templomban esküvő pároknak

888

2022.11.20. 19:20

A menyasszonyi ruha, a gyűrűk, az ünnepi ebéd és a fényképek kifizetését is támogatja a Liga jobboldali kormánypárt, amely törvénytervezetet nyújtott be kizárólag a templomi esküvők támogatására.

 

Húszezer eurónak, vagyis nyolcmillió forintnak megfelelő összeggel akarják segíteni a házasodni vágyó párokat. Az egyetlen feltétel, hogy templomban mondják ki az igent.

 

A támogatásban azok részesülhetnének, akiknek éves bruttó jövedelme nem haladja meg a 23 ezer eurót, és feltételként szabják azt is, hogy a házasulandóknak legalább tíz éve olasz állampolgársággal kell rendelkeznie.

 

A Matteo Salvini vezette jobboldali párt ugyanezt a javaslatot már 2019 áprilisában a parlament elé terjesztette, de akkor a 2019-es kormányválság miatt nem sikerült elfogadtatni. Most a Liga a kormányzó jobboldali koalíció tagjaként biztos parlamenti többségre számíthat.

 

A párt korábbi közleménye szerint a kezdeményezéssel a házasságok, valamint az egyházi esküvők számát kívánják növelni.

Az Istat statisztikai hivatal legutolsó adatai szerint 2019-ben valamivel több mint 184 ezer házasságot kötöttek, hat százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban. A templomi esküvők aránya 47,4 százalék volt, miközben 1990-ben az esküvők több, mint 82 százaléka még egyházi volt.

 

(MTI)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére