Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Állateledelt esznek az emberek, így spórolnak az ételen

888.hu

2022.12.02. 11:20

„Az emberek kénytelenek állateledelt enni, míg mások a radiátoron próbálnak ételt melegíteni” – mondta egy 20 éves tapasztalattal rendelkező közösségi munkás.

 

Mark Seed egy közösségi élelmiszer-projektet vezet a kelet-cardiffi Trowbridge-ben.

A BBC Wales új népszámlálási adatokra vonatkozó elemzése szerint Wales leghátrányosabb helyzetű közösségei közül hat ebben a városban található. Trowbridge a walesi főváros kelet-nyugati részén található, amit Seed „szegénységi ívnek” nevez.

„Megdöbbentő, hogy vannak olyan emberek, akik állateledelt esznek. Ahogyan az is, hogy vannak emberek, akik radiátoron vagy gyertyával próbálják melegíteni az ételüket.” – mondta.

Seed kiemelte, hogy bár Cardiff egy virágzó város, azonban vannak, akik annyira szegények, hogy az egyszerűen elfogadhatatlan.

Az élelmiszer projekt vezetője szerint az emberek nem kapnak elég fizetést ahhoz, hogy megengedhessék maguknak az alapvető dolgokat, a megélhetési válság pedig jócskán felhajtja az árakat, „így mindenki megszorul, vagy egyszerűen nem engedheti meg magának”.

A projekt több mint 160 tagjának kínál jó minőségű élelmiszert nagyon alacsony áron.

 

Általában nélkülözni szoktam, hogy megpróbáljam jobbá tenni a dolgokat a házamban.”

– mondta az 54 éves Elizabeth Williams.

A legutóbbi népszámlálási eredmények azt mutatják, hogy Wales egészét tekintve az elmúlt 10 évben javult a nélkülözés.

A háztartások több mint fele (54,1%) azonban még mindig a szegénység mérésére használt kategóriák valamelyikébe tartozik: munkanélküli vagy tartósan beteg, rossz egészségi állapotú vagy fogyatékkal élő, alacsony iskolai végzettségű, túlzsúfolt vagy rosszul fűtött lakásban élő.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére