Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Amerika elköszönt a TikToktól? Trump megtiltott minden tranzakciót az anyacéggel

888.hu - MTI

2020.08.07. 08:30

Ez a vállalatokra és az amerikai polgárokra egyaránt vonatkozik.
Az amerikai elnök betiltott csütörtökön mindenfajta tranzakciót a TikTok videomagosztó kínai anyavállalatával, a ByteDance vállalatcsoporttal, valamint a WeChat üzenetküldő szolgálatot működtető Tencent kínai internetes óriással.

Az amerikai polgárokra és vállalatokra vonatkozó tilalom az elnöki rendelet megjelenése után 45 nappal, vagyis szeptember 20-án lép életbe.

A TikTok ellen több amerikai kormányzati kifogás merült fel. Donald Trump elnök és Mike Pompeo külügyminiszter is nyíltan bírálta a céget. Álláspontjuk szerint a TikTokhoz amerikai állampolgárok adatai kerülnek, ami veszélyes, mert egy 2017-ben Pekingben elfogadott törvény értelmében a kínai vállalatok kötelezhetők arra, hogy együttműködjenek az ország nemzetbiztonsági szerveivel.

Az amerikai szenátus megszavazta a TikTok tilalmát a kormányzati munkatársak telefonjain és számítógépein

Az amerikai szenátus csütörtökön megszavazta azt a kétpárti törvényjavaslatot, amely megtiltja a TikTok kínai videómegosztó alkalmazás telepítését és használatát kormányzati munkatársak és a kongresszus tagjainak telefonjain és számítógépein.

A javaslat republikánus társszerzője, Josh Hawley a voksolás előtt a Twitteren azt írta:

a TikTok nagyobb nemzetbiztonsági kockázatot jelent, s ezért nincs helye kormányzati telefonkészülékeken.

Később kiadott közleményében a politikus bátorítónak nevezte a szenátorok egyetértését az ügyben, s leszögezte, hogy döntésével a szenátus „felelősségre vonhatónak tartja a Kínai Kommunista Pártot, s mindazokat a vállalatokat, amelyek csak eleget akarnak tenni Kína ajánlatának”.

A képviselőház már júliusban megszavazta a tiltást, mely szerint a szövetségi alkalmazottak nem tölthetik le kormányzati informatikai eszközökre a TikTokot. A kongresszus mindkét házának szavazása után a törvényjavaslatot Donald Trump amerikai elnöknek kell aláírnia, hogy törvényerőre emelkedjék.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére