Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Annyi késelés történik, hogy két német tartományban betiltanák a szúró-vágó eszközöket

Horváth Tamás

2019.05.15. 14:20

Legalábbis a forgalmas közterületeken.

Soha nem látott méreteket ölt a késes támadások száma Németországban. A jelenségre már sokan felhívták a figyelmet, legutóbb az Illu der Frau című, Németországban megjelenő női magazin közölt egy cikket arról, hogyan kell ellátni a szúrt sebeket.

A helyzet tarthatatlanságát mutatja, hogy ezúttal már a törvényhozók is úgy gondolják, hogy valamit lépni kell. Két német tartományban,

Brémában és Alsó-Szászországban egyenesen betiltanák a kések és egyéb szúró-vágó eszközök birtoklását.

Habár a tilalom egyelőre csak a forgalmasabb közterületekre (bevásárlóközpontokra, vasútállomásokra) vonatkozna, a törvényben nem szereplő közterületeken is szigorúbb szabályozást léptetnének életbe. A tervek szerint az eddigi 12 cm-es pengehosszúságú kések helyett a jövőben csak legfeljebb 6 cm-es bicskákat tarthatnának maguknál az emberek. Ami pedig a rugós darabokat illeti, a közterületeken – mérettől függetlenül – tilos lenne a birtoklásuk.

Noha Németországban egyre nagyobb problémát jelent a késelések növekvő száma, hivatalos, megbízható statisztikák mind mai napig nincsenek arról, hány ilyen bűncselekmény történik az országban.

Bár korábban az úgynevezett Belügyminiszteri Konferencia (IMK) már határozott arról, hogy a késes támadásokat külön kategóriaként kezeljék a bűnüldözési kimutatásokban, a hatóságok szerint erre még jó sokat kell várni, szerintük ebből a kezdeményezésből valószínűleg csak 2022-re lesz valami.

Pedig az idő sürget, elég csak arra a februári napra gondolni, amikor öt különböző városban, Frankfurtban, Kölnben, Nürnbergben, Lingenben és Mülheim an der Ruhrban is késelés történt.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére