Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Anya és apa helyett „komplex családokat” akar egy francia püspök

Ányos Miklós

2020.01.13. 07:45

Az egyik magas rangú francia katolikus püspök arra kérte fel a papokat, hogy az egyházmegyéjük keresztelési nyilvántartásaiban – a szülőkről szóló leírásban – alkalmazkodjanak az ország „egyre összetettebb családjaihoz”.

A ­Ferenc pápa által kinevezett egyházi vezető, a keresztségi nyilvántartásban használt gyermek anyja és apja megnevezések helyett azt ajánlja, hogy „mindenre kiterjedő” kifejezéseket használjanak a szülőkre, vagy a szülői jogokkal felruházott egyénekre.

A püspök javaslata azonban nem az egyedülálló szülőknek vagy más törvényes gyámnak segít, hanem az azonos neműek házasságának 2013-as legalizálása után kialakult új együttélési helyzetekre épül. Vélhetően el akarják kerülni a megkülönböztetés vádját, amelyet a keresztlevelek hagyományos megfogalmazása miatt az LMBT-lobbi felvethet.

Habár ezt a mostani változtatást állítólag csak ajánlják az egyházmegyéknek, Jospeh de Metz-Noblat püspök rögtön engedélyezte is. Ez azt is jelenti, hogy főnöke, Eric de Moulins-Beaufort püspök, aki az Állandó Tanács és a püspökök konferenciájának elnöke is, hozzájárult a javaslat megfogalmazáshoz, amely megszünteti a normális és legitim család tradicionális megnevezéseit azért, hogy bizonyos liberális érdekeknek gyáván megfeleljen.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére