Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

AstraZeneca-vakcinákat dugdostak egy olasz üzemben

888.hu

2021.03.24. 17:20

Olaszországban átkutattak egy üzemet, ahol lapértesülés szerint 29 millió adag brit exportra szánt koronavírus elleni oltást „rejtegetett” az AstraZeneca gyógyszergyár – írja az Index.

 

„Az olasz rendőrség szerdai közlése szerint a hétvégén végrehajtott akció során az üzemben olyan vakcinákat találtak, amelyeket Belgiumba szántak. A rendvédelmi hatóság hozzátette, hogy az Európai Bizottság kérte fel az olasz miniszterelnököt, hogy a helyi hatóságok révén vizsgáltassa ki a Rómától 30 kilométerre délre található Anagni kisvárosában, a Catalent nevű cég telephelyén lévő szállítmányokat” – olvasható a cikkben.

Az olasz La Stampa ezzel szemben szerdán azt közölte, hogy az AstraZeneca 29 millió adag koronavírus elleni vakcinát rejtett el abban az üzemben.

Az értesülések szerint az oltóanyagot a szabályokat megkerülve akarták Nagy-Britanniába szállítani.

 

A Catalent egyébként az AstraZeneca megbízásából tölti fel az ampullákat az oltóanyaggal. A cég helyiségeinek átkutatását azután kezdeményezte Thierry Breton belső piacért felelős európai uniós biztos, hogy a gyógyszergyártó cég az első negyedévre ígért vakcináknak a felét sem szállította.

A DPA német hírügynökség megkeresésére az EU megerősítette az olasz lap értesüléseit.

Az MTI információi szerint Mario Draghi olasz kormányfő kemény fellépésre szólította fel az Európai Bizottságot azokkal a gyógyszergyártókkal szemben, amelyek nem tartják be szállítási kötelezettségeiket.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére