Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Aszad erõi összecsaptak az USA által támogatott kurdokkal

888.hu

2018.04.29. 21:25

A szír kormányerõk eddig legtöbbször az Eufrátesz folyótól nyugatra állomásoztak, ez azonban most megváltozott. Amikor Aszad csapatai megtámadták az amerikaiak által támogatott kurdokat, akkor brutális ellencsapás indult ellenük.
DEIR EZ-ZÓR/SZÍRIA, 21:25

A szír kormányerők eddig legtöbbször az Eufrátesz folyótól nyugatra állomásoztak, ez azonban most megváltozott. Amikor Aszad csapatai megtámadták az amerikaiak által támogatott kurdokat, akkor brutális ellencsapás indult ellenük.

Vasárnap a szír kormányerők összecsaptak az amerikaiak által támogatott kurd lázadó erőkkel – adta hírül a Deutsche Welle, amely egy új, a szíriai rezsim által létrehozott hírügynökségre, a SANA-ra hivatkozik.

Aszad katonái és a kurd erők ritkán keverednek tűzharcba, mivel a szír kormányerők eddig nem nagyon keltek át az Eufrátesz folyón.

A szíriai állami hírügynökség szerint a kormányerők négy falut foglaltak el a Szíriai Demokratikus Erőktől (SDF). Az általában megbízhatóbbnak tartott Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja szerint a kormányerők 6 ellenséges katonát megöltek a támadásban. A hadművelet helyszínéről csak annyit lehet tudni, hogy Deir ez-Zór közelében, nem messze az iraki határtól.

A szír kormányerők eddig ritkán merészkedtek át az Eufráteszen, amelytől keletre az SDF által ellenőrzött területek találhatóak. Az SDF az amerikaiak szövetségesei, akik légicsapásokkal, felszerelésekkel és kiképzőkkel is segítik hadműveleteiket. Az SDF leginkább az ISIS ellen harcolt és harcol, és Szíria észak-keleti területeit tartja uralma alatt. Korábban már volt összecsapás az SDF és a szír kormányerők között, akkor az amerikaiak olyan légicsapásokat indítottak, amelyek nyomán legkevesebb 100 szír kormánykatona halt meg.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére