Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Atomfegyvereivel fenyegetõzik az USA

888.hu

2016.02.26. 17:38

Az Egyesült Államok a héten már a második interkontinentális ballisztikus rakéta tesztjén van túl, némi emlékeztetõül ellenfeleinek, hogy nukleáris rakétából neki is van elég.
USA, 17:38

Az Egyesült Államok a héten már a második interkontinentális ballisztikus rakéta (ICBM) tesztjén van túl, némi emlékeztetőül ellenfeleinek, hogy nukleáris rakétából neki is van elég.

A robbanófej nélküli Minuteman III rakétát a kaliforniai Vandenberg katonai légibázisról lőtték fel késő este 24 000 kilométer per órás sebességgel, hogy félórával később földet érjen a 6 500 kilométerre lévő Marshall-szigeteken.

Az USA helyettes védelmi minisztere Robert Work, aki részt vett a kilövésen elmondta, hogy a teszt üzenet Oroszországnak, Kínának és Észak-Koreának, akik jobb lenne, ha figyelembe vennék, hogy Washington egy elég hatékony nukleáris arzenállal rendelkezik.

Az oroszok, a kínaiak és mi is rutinból csináljuk ezeket a kilövéseket, hogy bebizonyítsuk, hogy a rakétáink működőképesek és megbízhatóak. És ez egyben egy jelzés is, hogy világos legyen mindenkinek, hogy készek vagyunk nukleáris fegyvereket is bevetni az országunk védelmére, ha szükséges

– tette hozzá Work.

A kilövésnek az amerikai belpolitikára is van hatása, ugyanis az USA atomfegyvereinek egy része veszélyesen elöregedett.

Ebből kifolyólag a védelmi minisztérium milliókat költött az utóbbi időben a nukleáris arzenált karbantartó személyzet körülményeinek javítására, és persze magára a fegyverarzenál fejlesztésére is.

De Barack Obama amerikai elnök se szeretné, hogy országa atomfegyverek nélkül maradjon és ezért több milliárdot szán az elöregedő nukleáris fegyverek fejlesztésére, ami némileg ironikus, mivel az elnökségének első évében még az Egyesült Államok atomkapacitásának csökkentése állt politikájának középpontjában.

(Reuters)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére