Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Áttörés: az USA-ban engedélyezték a Pfizer tablettáját otthoni kezelésre

888.hu / MTI

2021.12.23. 10:30

Az amerikai élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet (FDA) szerdán sürgősséggel engedélyezte otthoni kezelésre a Pfizer amerikai gyógyszergyár Covid-19 elleni, szájon át bevehető gyógyszerét a 12 év feletti korosztály részére. Ez az első otthon alkalmazható koronavírus elleni kezelés, amely esetlegesen fontos eszköze lehet a gyorsan terjedő omikron variáns elleni harcnak.

A Pfizer klinikai kísérleteinek adatai szerint – amelyben 2200 ember vett részt -, a Paxlovid nevű vírusellenes szer 90 százalékban volt hatásos a kórházi ápolás, illetve a halálozás megelőzésében azoknál a pácienseknél, akiknél fennállt a betegség súlyos formáinak kockázata. A legfrissebb laboratóriumi adatok szerint

a tabletta a SARS-CoV-2 nevű vírus omikron variánsa ellen is hatásos.

A kísérletek során a kezelésben részesült betegek közül senki sem hunyt el. A kezelésben olyan oltatlan fertőzöttek vettek részt, akiknél fennállt a súlyos megbetegedés kockázata.
„Ez az engedély új eszközt biztosít a Covid-19 elleni harcban a világjárvány olyan kulcsfontosságú időszakában, amikor új vírusvariánsok jelennek meg – közölte Patrizia Cavazzoni, az amerikai gyógyszerfelügyelet (FDA) gyógyszerkutató központjának igazgatója.

A Paxlovidból napi két tablettát kell bevenni öt napon át, közvetlenül a fertőzés diagnosztizálása után, illetve a tünetek megjelenését követő öt napon belül.
A Pfizer közölte, hogy azonnal kész a gyógyszer szállítására az Egyesült Államokban, és 2022-re a jelenlegi 80 millióról 120 millió kezeléshez elegendő szerre növeli a szállítást, egyebek mellett a Nagy-Britanniával és az Ausztráliával kötött szerződések alapján.
Az amerikai gyógyszergyárnak eddig két gyártmányát – az új gyógyszeren kívül egy régebbi, rinonavir nevű vírusellenes szerét – engedélyezték az Egyesült Államokban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére