Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ausztria bármikor lezárhatja a Brenner-hágót a migránsok miatt

Vincze Viktor Attila

2017.04.21. 06:58

Ausztria kész lezárni az Olaszországgal közös Brenner-hágó határátkelõjét, ha az Olaszországba érkezõ tömeges migráció ezt indokolttá teszi. A La Stampa olasz napilap szerint az osztrákok határlezárási szándékát az motiválja, hogy idén már több mint 35 ezer illegális bevándorló érkezett olasz területre Afrika felõl.
BÉCS, 6:58

Ausztria kész lezárni az Olaszországgal közös Brenner-hágó határátkelőjét, ha az Olaszországba érkező tömeges migráció ezt indokolttá teszi. A La Stampa olasz napilap szerint az osztrákok határlezárási szándékát az motiválja, hogy idén már több mint 35 ezer illegális bevándorló érkezett olasz területre Afrika felől.

A La Stampa az osztrák rendőrségtől és határrendészettől szerzett információkra hivatkozva közli, hogy az osztrákok akármelyik pillanatban kezdeményezhetik és negyvennyolc óra leforgása alatt képesek is lezárni a Brenner-hágó osztrák oldalát.

Az olasz újság úgy véli, hogy az osztrák hatóságok szándékának komolyságát egyértelműen mutatja az, hogy már elkezdődött a mobil határtorlaszok felsorakoztatása a határnál.

A La Stampa értesülései szerint az osztrák kormány a határzárat akkor rendeli el, ha Olaszország irányából migránsáradat indul el. Az ettől való osztrák félelmet az Olaszországba év eleje óta érkező jelentős számú migráns indokolja.

 

Az idén már több mint 35 ezer ember érkezett a dél-olaszországi partokra, mintegy negyven százalékkal többen mint a tavalyi év ugyanezen időszakában. 2016-ban körülbelül 181 ezer illegális bevándorló érkezett Olaszországba Líbia felől.

Ausztria már tavaly tavasszal is az Olaszországgal közös határátkelők lezárásával fenyegetett, ezt azonban nem vezette be a római kormány akkori heves tiltakozása miatt.

Az osztrák hatóságok ugyanakkor már korábban, 2016 januárjától egyébként is szigorították az Olaszországgal közös 12 osztrák határátkelő ellenőrzését.

Azóta több mint kétezer migráns próbált átkelni az olasz-osztrák határokon. Közülük 368-an adhattak be menedékkérelmet Ausztriában, a többieket visszafordították Olaszországba. Becslések szerint mintegy 370-en tudtak az ellenőrzéseket megkerülve átszökni Ausztriába.

A megnövekedett migrációs nyomás miatt Ausztria kérésére már az olasz-osztrák határtérség itáliai oldalán elkezdődik a közös határellenőrzés. A határtól 80 kilométerre levő olaszországi Bolzano (Bozen) vasútállomásán az Ausztriába tartó vonatokat már osztrák határőrök is átvizsgálják.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére