Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az amerikai külügy szerint az ISIS elfoglalná Szaúd-Arábiát

Vincze Viktor Attila

2017.06.13. 20:28

Az Egyesült Államok külügyminisztériuma arra figyelmeztet az egyik legutolsó, diplomáciai országjelentésében, hogy az Iszlám Állam növekvõ fenyegetést jelent Szaúd-Arábiában, ami potenciálisan destabilizálhatja az országot. Az ISIS még a hatalom átvételére is kísérletet tehet Szaúd-Arábiában, ahol egyébként a diplomáciai minõsítés szerint nagyon magas az amerikai érdekeltségek elleni terrortámadások kockázata.
WASHINGTON, 20:28

Az Egyesült Államok külügyminisztériuma arra figyelmeztet az egyik legutolsó, diplomáciai országjelentésében, hogy az Iszlám Állam növekvő fenyegetést jelent Szaúd-Arábiában, ami potenciálisan destabilizálhatja az országot. Az ISIS még a hatalom átvételére is kísérletet tehet Szaúd-Arábiában, ahol egyébként a diplomáciai minősítés szerint nagyon magas az amerikai érdekeltségek elleni terrortámadások kockázata.

Az Iszlám Állam olyan, potenciálisan destabilizáló tényezővé válhat, amely képes közvetlen hatást gyakorolni a szaúdi királyság biztonságára. Az Iszlám Állam emellett már kifejezte az ország elfoglalására vonatkozó szándékát is"

– többek között ez olvasható az Iszlám Állam által jelentett biztonsági fenyegetésekről az Egyesült Államok Tengerentúli Biztonsági Tanácsadó Testületének (OSAC) a diplomáciai testületek biztonságát értékelő Szaúd-Arábiáról szóló országjelentésében.

A jelentés arra is figyelmeztet, hogy általánosságban véve az al-Kaida jelentette veszély továbbra is komoly biztonsági aggodalomra ad okot az egész Arab-félszigeten, mivel ez a terrorszervezet mindenhol támadja a szaúdi kormányt, az összes nyugati entitással és érdekeltséggel együtt. 

Az USA külügyminisztériumának jelentése arra a megállapításra jutott, hogy az Iszlám Állam, valamint az al-Kaida és más szélsőséges csoportok jelenléte miatt – a diplomáciai működés biztonsági szempontjai alapján – Rijád jelenleg olyan helynek számít, ahol nagy a veszélye a közvetve vagy közvetlenül amerikai kormányzati érdekek, érdekeltségek ellen irányuló terrorista támadásoknak.

A nyilatkozat ugyanakkor dicséri Szaúd-Arábiának az utóbbi időben a terrorizmus ellen tett erőfeszítéseit. A dokumentum ezzel kapcsolatban kiemeli, hogy Rijád jelentősen megnövelte a terrorizmus elleni kapacitásait.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére