Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az amerikai külügyminiszter szerint nem kell félni Észak-Koreától

888.hu

2017.08.09. 22:58

Rex Tillerson amerikai külügyminiszter szerint Észak-Korea nem jelent közvetlen fenyegetést, az amerikaiak nyugodtan alhatnak.
WASHINGTON, 22:58

Rex Tillerson amerikai külügyminiszter szerint Észak-Korea nem jelent közvetlen fenyegetést, az amerikaiak nyugodtan alhatnak.

Donald Trump amerikai elnök kedden megfenyegette Phenjant, és nem sok jót jósolt Észak-Koreának, amennyiben tovább keménykedik az Egyesült Államokkal. Tillerson rámutatott, hogy ez nem jelenti azt, hogy az Egyesült Államok lépéseket tesz a katonai beavatkozás irányába – írja az MTI.

Trump azért fogalmazott ilyen erőteljesen, hogy az erős nyelvezetet Kim Dzsongun észak-koreai diktátor világosan megértse, mert úgy tűnik, hogy a diplomatikus beszédből nem ért"

– mondta a külügyminiszter.

Tillerson éppen Malajziából Washingtonba tart. Repülőgépét Guam szigetén töltik fel újra üzemanyaggal. Nem sokkal odaérkezése előtt nyilatkozott az újságíróknak.

Észak-Korea szerdán éppen az Indiai-óceánon lévő, ám közigazgatásilag az Egyesült Államokhoz tartozó Guamot fenyegette meg rakétacsapással, válaszul Trump nyilatkozatára.

Az amerikai külügyminiszter szerint az elnök világossá akarta tenni, hogy az Egyesült Államok megkérdőjelezhetetlenül képes megvédeni magát, és el akarta kerülni, hogy Phenjan elszámítsa magát.

Tillerson szerint nincs szükség új stratégiára Phenjannal szemben, hiszen a jelenlegi amerikai megközelítés működik, és Észak-Korea retorikája azért lett durvább és hangosabb, mert egyre jobban érzik a nemzetközi nyomásgyakorlás hatásait.

A konfliktussal kapcsolatban a kínai kormányzat nyugalomra szólította fel a feleket. A kínai külügyminisztérium közleményében felszólította a feleket, hogy tartózkodjanak minden olyan megnyilvánulástól és lépéstől, amely súlyosbíthatja a válságot, és igyekezzenek békés úton rendezni a phenjani nukleáris fegyverkezése miatt kialakult konfliktust.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére