Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az amerikaiak ellenzik Biden Oroszországgal szembeni konfrontációs politikáját

888.hu

2022.03.29. 13:50

A Rasmussen Reports hétfőn közzétett közvélemény-kutatásának eredménye összefügg azzal, hogy egyre több szakértő és európai vezető aggódik amiatt, hogy Biden az Oroszországgal való regionális konfliktust a nukleáris konfrontáció felé fokozza.

 

A valószínű szavazók ötven százaléka úgy véli, hogy Joe Biden óriási hibát követ el azzal, hogy az ukrajnai háborút arra használja fel, hogy „kivéreztesse Oroszországot és megbuktassa Vlagyimir Putyint”derül ki a Rasmussen Reports hétfőn közzétett felméréséből.

A felmérés szerint az amerikaiak csupán 35 százaléka nem gondolja, hogy Biden politikája „kolosszális hiba” lenne. A liberálisok az egyetlen csoport, amelyik bízik Biden konfrontációs politikájában.

De ugyanez a március 23–24-i, 1000 valószínű szavazó megkérdezésével készült felmérés azt is kimutatta, hogy az amerikaiak 45 százaléka szintén úgy véli, hogy Biden nem tesz eleget „Ukrajna megsegítésére az orosz invázió elleni küzdelemben”.

A megosztott eredményre valószínűleg azért került sor, mert egyre több szakértő és európai vezető aggódik amiatt, hogy Biden az Oroszországgal való regionális konfliktust a nukleáris konfrontáció felé fokozza. Ezek az aggodalmak idén március 26-án fokozódtak,

 

amikor Biden gyakorlatilag virtuálisan hadat üzent Oroszország elnökének,

 

Vlagyimir Putyinnak, azzal a kijelentésével, hogy „az Isten szerelmére, ez az ember nem maradhat hatalmon”.

 

Ezek a kijelentések az amerikaiakat is aggasztják. A megkérdezett 1000 valószínű szavazónak mindössze 12 százaléka bízik „nagyon” abban, hogy Joe Biden elnök képes lesz kezelni az Ukrajna és Oroszország között kiéleződő háború okozta válságot – derül ki az NBC közvélemény-kutatásából.

Az új Rasmussen-felmérés arról kérdezte a valószínű szavazókat, hogy egyetértenek vagy nem értenek egyet a következő kijelentéssel: „A Biden-kormányzat kolosszális hibát követ el azzal, hogy azt hiszi, elhúzhatja az ukrajnai háborút, kivéreztetheti Oroszországot, megbuktathatja Putyint, és jelezheti Kínának, hogy tartsa távol magát Tajvantól”.

50 százalékkal szemben mindössze 35 százalék nem értett egyet a kijelentéssel.

 

Igazi hibrid háborút, totális háborút hirdettek ellenünk”

 

– mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, amikor az Egyesült Államok és Európa által az ukrán kormánynak nyújtott katonai és gazdasági támogatásról beszélt.

Hozzátette, hogy szerinte a cél „az orosz gazdaság és Oroszország egészének megsemmisítése, megtörése, megsemmisítése, megfojtása”.

A Biden-féle konfrontáció tehát megdöntötte azt a régóta fennálló várakozást, hogy a modernizálódó, Putyin utáni Oroszország szövetségre lép Amerikával, hogy megfékezze Kína terjeszkedő hatalmát.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére