Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az egyiptomi médiát arra utasították, hogy támogassa Jeruzsálem elfogadását Izrael fõvárosaként

888.hu

2018.01.07. 11:18

Nagyon furcsa dolgok történtek Egyiptomban.
KAIRÓ, 11:18

Nagyon furcsa dolgok történtek Egyiptomban.

A New York Times egy szombaton megjelent cikkében arról ír, hogy Kairó csendben arra törekedett, hogy meggyőzze az egyiptomi nyilvánosságot, fogadja el Jeruzsálemet Izrael fővárosaként.

Az újság olyan hangfelvételekhez jutott hozzá, amelyekben egy egyiptomi hírszerző tiszt befolyásos talk show-házigazdákkal beszél, utasítva őket, hogy mérsékeljék Donald Trump amerikai elnök döntésének fontosságát.

A tiszt Ashraf al-Kholi parancsnok, azt mondta az egyiptomi influencereknek (véleményvezéreknek), hogy a washingtoni döntés által kiváltott széles körű nyugtalanság “nem szolgálja az egyiptomi nemzetbiztonsági érdekeket”, hiszen az “felélesztené az iszlamistákat és a Hamászt. A Hamász még egyszer újjászületne.

Bár azt mondta, Kairó el fogja ítélni Trump nyilatkozatát, hozzátette: “Ezután ez a dolog valósággá válik. A palesztinok nem tudnak ellenállni, és mi meg nem akarunk háborúba menni. Van nekünk épp elég gondunk, te is tudod.

A Times arról számolt be, hogy az egyiptomi hírszerzés rendszeresen tájékoztatja a talk show-házigazdákat, hogy milyen üzenetet közvetítsenek a nézőknek, és a felvételek alapján a tiszt beszélőpartnerei nagyon is hajlandók voltak elfogadni a hivatalos álláspontot.

A beszámolóból az is kiderül, hogy a palesztin Ramallah lehet Palesztina fővárosa.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére