Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az EPP szerint kezdi szem elől téveszteni a keresztény értékrendet az EB-elnök

888

2020.10.27. 07:30

Kiakadt Ursula von der Leyenre az Európai Néppárt.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke növekvő elégedetlenséggel néz szembe az Európai Néppárton (EPP) belül, ugyanis azzal vádolják, hogy túlságosan lelkesedik a zöldpolitika iránt, és nem eléggé összpontosít a hagyományos kereszténydemokrata prioritásokra – írja a Politico.

Az Európai Parlament legnagyobb csoportját alkotó jobbközép szövetség, az Európai Néppárt soraiban tapasztalható nyugtalanság csütörtökön megmutatkozott. Dennis Radtke európai parlamenti képviselő azzal vádolta Von der Leyent, hogy bár frappáns, drámai vezető képét mutatja,

a belső bizalmatlanság és a kommunikáció hiánya, valamint a saját politikai családja belső életéről való teljes tudatlanság”

figyelhető meg nála.

A lap szerint több EP-képviselő és EPP-tisztviselő is azt mondta, hogy bár Radtke túlságosan nyersen fogalmazott, észrevételei egybecsengenek a csoport többi tagja, különösen a CDU, a spanyol Néppárt és az olasz Forza Italia tagjai véleményével.

A Politicónak adott interjúban Radtke kitartott kritikája mellett. „Nézze meg alaposan az EPP lelkét... Hol vannak azok az EPP-projektek, amelyeket megvédtek az EU választási kampányában?” – kérdezte, utalva a 2019-es európai parlamenti választásokra, amelyeken az EPP nyert.

Radtke szerint Von der Leyen aránytalanul sokat foglalkozik a zöldügyekkel, ezáltal háttérbe szorulnak az EPP számára fontos dolgok.

Nagyon kellemetlen ez a helyzet”

– fogalmazott.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére