Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az EU elsõ józan lépése a migrációs válság kitörése óta

Horváth József György

2016.09.21. 07:34

Bár az unió az európai emberek kezét végleg elengedte, legalább a flórát és faunát nem hagyja odaveszni.

Több veszélyeztetett állat- és növényfajra terjeszti ki a védelmet, és szigorúbban lép fel az elefántcsont-kereskedelem ellen az Európai Unió a veszélyeztetett fajok nemzetközi kereskedelmét szabályozó washingtoni egyezmény (CITES) aláíróinak konferenciáján szeptember 24. és október 5. között Johannesburgban.

Az Európai Bizottság szakértői szerint a fajok illegális kereskedelme évente 8-20 milliárd euró közötti forgalmat bonyolít, ezzel a negyedik legjelentősebb bűnözési iparággá fejlődött.

A CITES, vagyis a veszélyeztetett vadon élő állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelméről kötött egyezmény 35 ezer védett fajra vonatkozik. A konvenció 41 éve, Washingtonban történt megkötése óta tiltja az elefántcsont-kereskedelmet. Ennek ellenére erősen megnövekedett az elefántagyar és az orrszarvútülök illegális adásvétele. Namíbia és Zimbabwe ráadásul a kereskedelmi tilalom feloldását is követeli. Az uniós hatóságok szerint évente 30 ezer elefántot ölnek meg, 2008 óta hatezer rinocérosszal végeztek orvvadászok.

Az Európai Unió Johannesburgban először lép fel önálló tárgyalófélként. A CITES legnagyobb hozzájárulását fizeti, így a konferencia legbefolyásosabb szereplője. Az Európai Bizottság szerint a konferencián az elefántcsont-kereskedelmet tiltó, már érvényben lévő rendeleteket szigorúbban kell betartatni, akár az előirányzott speciális kereskedelmi szankciók bevezetését is be lehet vezetni. A múltban már az ilyen szankciók bevezetésének ígérete is hatást ért el például Thaiföldön — közölte a hatóság.

Az EU új fajokat is felvenne a védett állatok és növények listájára. Így a paliszanderfa bizonyos fajait ugyanúgy védelem alá kellene helyezni, mint bizonyos cápákat és rájákat. Ritka és értékes fajokat, például makákókat, gyíkokat, papagájokat, gekkókat és kolibrihalakat is jobban kellene védeni szállításuk során. A vadásztrófeák kereskedelmét is korlátozná az unió, és csak akkor engedélyezné azt, ha a fenntarthatóság és a legalitás biztosított.

És ez tök jó. Mert miközben az európai civilizációról már végleg lemondtak, legalább a flóra és fauna még fontos Brüsszel számára.

De nézzük is, mit csinál az unió, ha a polgárairól van szó.

Íme a kőkemény és szuperhatékony védekezés az illegális migráció, az iszlám radikalizmus és a terrorizmus ellen: az EU ezentúl saját hatáskörben is elrendelhet szankciókat a dzsihadisták ellen.

És hogy ez mit jelent? Mik ezek a szankciók? Ez azt jelenti, hogy az Európai Unió ezentúl saját hatáskörben is dönthet szankciók elrendeléséről az Iszlám Állam és az al-Kaida terrorszervezet, illetve tagjaik és támogatóik ellen.

Jó, jó, de ez pontosan miben nyilvánul meg?

Az Európai Unió az elfogadott új jogszabályi keret értelmében (mostfigyelj!) vagyonbefagyasztást és utazási korlátozást is elrendelhet a terrorszervezetekhez köthető személyekkel szemben.

WOW

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére