Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Horvát kormányfõ: "az EU külsõ határainak védelme az unió legfõbb feladata"

Bokor Gábor

2018.02.06. 17:18

Andrej Plenkovic horvát kormányfõ Strasbourgban, az Európai Parlament keddi plenáris ülésén kijelentette, hogy az Európai Unió külsõ határainak védelme az unió egyik legfõbb feladata.
BRÜSSZEL/STRASBOURG, 17:18

Andrej Plenkovic horvát kormányfő Strasbourgban, az Európai Parlament keddi plenáris ülésén kijelentette, hogy az Európai Unió külső határainak védelme az unió egyik legfőbb feladata.

A miniszterelnök szerint Horvátország nem schengeni tagországként már bizonyította, hogy hozzájárul a külső határok védelméhez. Plenkovic kifejtette, hogy Zágráb mindent megtesz, hogy Horvátország minél hamarabb csatlakozhasson a schengeni övezethez és az eurót is bevezethessék.

A politikus szerint továbbra is oda kell figyelni a migrációs folyamatokra, meg kell reformálni a menekültügyi rendszert, a tagországok közötti szolidaritásnak pedig az egyik legalapvetőbb elvnek kell lennie a közös megoldás érdekében.

Európa biztonsága sérülékeny, erősebb biztonsági és védelmi politikára van szükség, biztonságával a határain belül és azokon kívül is foglalkoznia kell. Erősíteni kell a külső partnerekkel folytatott és a transzatlanti kapcsolatokat egyaránt"

– fogalmazott.

Horvátország két és fél évvel a magyar műszaki határzár elkészülte után saját kerítést épített a szerb határon. Miután két nap alatt több mint tízezren lépték át a határt, Zágráb több határátkelőt lezárt. A migrációs válság 2015-ös kezelése komoly feszültségeket hozott felszínre a korábbi jugoszláv tagköztársaságok között.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére