Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az EU remek formában van, és ez Junckernek köszönhetõ - mondta Juncker

888.hu

2017.08.03. 12:58

Az Európai Bizottság elnöke a Politico európai kiadásának nyilatkozott mielõtt elmegy szabadságra. Sikerült hoznia a szokásos formáját.

Juncker szerint az EU most már olyan erős, hogy útjába kerülő bármilyen problémával képes megbirkózni.

Tényleg nincs miért panaszkodni. Számos dologban jobban állunk, mint egy éve, és ez tény"

– mondta a Bizottság elnöke, megemlítve a gazdasági növekedést, a csökkenő munkanélküliséget és a csökkenő tagállami költségvetési hiányokat.

Vajon Juncker szerint ez mennyiben a Bizottság érdeme? Nos, szerinte nagy részben az, ám hozzátette, hogy a valóságban viszonylag kicsi, és azért fogalmaz így, mert ő már túl idős és túl tapasztalt ahhoz, hogy komolyan vegye a tagállamok azon játszmáit, amely szerint az összes jóért ők felelnek, és Brüsszel a hibás minden rosszért – nyilatkozta a Politicónak.

Az Olaszországot sújtó migránsválságról, gazdasági válságról, az Oroszországgal egyre jobban elmérgesedő viszonyról és más kérdésről nem beszélt. Érdekes, hogy Brüsszelből nézve milyen rózsás a helyzet.

Példaként arra, hogy Brüsszelben sokkal jobban működnek a dolgok, mint Washingtonban, Juncker azt hozta fel, hogy ha neki valakivel gondja van, akkor azzal leül tárgyalni, míg Trump inkább kirúgja az embereit... Kérdés, hogy Juncker ki tudna-e rúgni bárkit is a közvetlen munkatársain kívül. Aligha, hiszen a legfontosabb tárgyalópartnerei a tagállami kormányok képviselői.

Juncker Európa problémáiról beszélve ismét Lengyelországot és Magyarországot hozta fel, amelyek nem hajlandóak migránsokat befogadni az EU által meghatározott kvóták alapján, valamint állandó kritika éri őket Brüsszelből a jogállamiság miatt. Juncker sokkal jobban kikelt Varsó ellen, mint Budapest ellen, mert elmondása szerint a lengyel politikusokkal sokkal kevésbé tud szót érteni, mint a magyarokkal. Juncker elmondta, hogy Orbán Viktor miniszterelnökkel beszélőviszonyban van, mivel nem szeretné "elveszteni Magyarországot".

Az elnök Ausztriában fog vakációzni, és több könyvet is visz magával az útra, például Orhan Pamuk török Nobel-díjas könyveit, amelyek "nehéz olvasmányok", valamint egy politikai-bűnügyi thrillert is, amiben Trump, Clinton és Bush is szerepel. Mivel Juncker személyesen is ismeri ezeket a politikusokat, és szerinte az író nem ábrázolta őket megfelelően, ezért az észrevételeiről levelet küld majd neki.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére