Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az F1 sem várhat kivételezést az ausztráloktól

888.hu

2022.01.08. 17:00

Eddig egyedül az orvosi autót vezető Alan Van der Merwe jelentette ki nyilvánosan, hogy miután kétszer is elkapta a koronavírust, nem kéri az oltást – még akkor sem, ha emiatt egyes országokban nem tudja végezni a munkáját.

Tavaly úgy tűnt, a dél-afrikai exversenyzőnek a szigorú helyi szabályok miatt ki kell hagynia a katari, a szaúdi és az abu-dzabi nagydíjhétvégét is, ám végül mindhárom helyszínen ott lehetett. A részletekbe nem avatta be a nyilvánosságot, de valószínűleg F1-es munkájára tekintettel kaphatott külön engedélyt,

ami az áprilisi Ausztrál Nagydíjon aligha történik meg.

Van der Merwe nem dől a kardjába egy verseny kihagyása miatt, hiszen néhány alkalommal bárki helyettesítheti, izgalmasabb kérdés ugyanakkor, hogy vajon nála nagyobb kaliberű F1-es személy is kerülhet-e hasonló helyzetbe.

Mivel a rendszeres tesztelés és a szigorú „buborékrendszer” miatt az F1-ben nem kötelező az oltás, nem tudhatjuk bizonyosan, hogy a mezőny mind a húsz versenyzője megkapta-e már a vakcinát.

Az mindenesetre árulkodó lehet, hogy tavaly az oltásra buzdító kampányvideóban a visszavonuló Kimi Räikkönen kivételével mindnyájan szerepeltek, szóval óriási meglepetés lenne, ha valamelyik pilótáról kiderülne, hasonló cipőben jár, mint a teniszcsillag Novak Djokovics.

Mivel a kegyetlen valóság az, hogy a bajnokság szempontjából rajtuk kívül szinte bárki pótolható egy-egy nagydíj erejéig, valószínűleg ezzel kapcsolatban nem is pattan majd ki világraszóló botrány az Ausztrál Nagydíj idején.

Egyelőre megjósolhatatlan, hogy az áprilisi Ausztrál Nagydíj idején bonyodalmat okoznak-e majd a belépéshez kapcsolódó szigorú szabályok, mindenesetre Djokovics kálváriája alapján az F1-esek sem számíthatnak engedékenyebb bánásmódra. Nagy kérdés ugyanakkor, hogy szüksége lesz-e egyáltalán bárkinek ilyesmire, a világbajnoki sorozatban ugyanis nincs hivatalos statisztika arról, hogy a nagydíjakra utazók közül hányan vannak beoltva.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére