Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az orosz közvélemény körében zuhan a háború támogatottsága a britek szerint

888.hu

2022.12.05. 14:10

A brit védelmi minisztérium azt állította, hogy az ukrajnai háború orosz közvélemény-támogatása „jelentősen csökken”, mivel a háború elhúzódik és egyre több orosz családot érint.

 

Vasárnapi közleményében a védelmi minisztérium kijelentette, hogy a közvélemény-kutatások arra utalnak, hogy a „különleges katonai művelet” orosz közvélemény-támogatása jelentősen csökken.

Ennek alátámasztására a minisztérium egy „független orosz sajtóorgánumra” hivatkozott, amely az orosz Szövetségi Védelmi Szolgálat által belső használatra gyűjtött adatokhoz való hozzáférést kért.

 

Az adatok azt mutatják, hogy az oroszok 55 százaléka támogatja az Ukrajnával folytatott béketárgyalásokat, és csak 25 százalékuk támogatja a konfliktus folytatását, bár nem tisztázott, hogy a békét pártoló oroszok bármilyen feltételekkel elfogadnák-e azt.

 

A britek azt sugallták, hogy a háború támogatottsága csökken, annak ellenére, hogy „az orosz hatóságok erőfeszítéseket tesznek az információs környezet átfogó ellenőrzésének kikényszerítésére”, mert „a konfliktus sok orosz számára egyre kézzelfoghatóbbá vált a 2022. szeptemberi részleges mozgósítás óta”. A Kreml katonai tapasztalattal rendelkező civilek százezreit próbálja behívni szolgálatra, néha megkérdőjelezhető körülmények között.

A brit védelmi minisztérium korábban azt állította, hogy ezeket a tartalékos katonákat „nagy számban ölik meg frontális támadásokban Bahmut városa körüli ukrán védelmi zónákban” a donyecki régióban, amely jelenleg az orosz offenzív hadműveletek középpontjában áll.

 

A Kreml valószínűleg aggódni fog amiatt, hogy egyre több tartalékos család hajlandó a letartóztatást kockáztatni azzal, hogy tiltakozik a hozzátartozóik szolgálati körülményei ellen.”

– közölték.

 

Mivel Oroszország nem valószínű, hogy jelentős harctéri sikereket ér el a következő hónapokban, a Kreml számára valószínűleg egyre nehezebb lesz fenntartani a háború hallgatólagos jóváhagyását a lakosság körében.”

– áll a britek legutóbbi közleményében.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére