Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az orosz külügyminiszter szerint az amerikai politikusok ruszofóbok

Bokor Gábor

2016.10.09. 18:58

Szergej Lavrov szerint Washington oroszpolitikája agresszív ruszofóbián alapul.
MOSZKVA, 18:58

Szergej Lavrov szerint Washington oroszpolitikája agresszív ruszofóbián alapul.

Az orosz külügyi tárca vezetője úgy véli, hogy  nem egyszerűen csak retorikai ruszofóbiáról (az oroszoktól való félelemről) van szó, hanem olyan agresszív lépésekről, amelyek valós fenyegetést jelentenek az ország biztonságára nézve.

Szergej Lavrovot az háborította fel leginkább, hogy a NATO-haderő egyre inkább megközelíti Oroszország határait. 

Egyes nyugati fővárosokban már a jó modor fokmérőjévé vált, hogy egymást túllicitálva különféle jelzőkkel illessék Vlagyimir Putyint, holott az orosz elnök sohasem beszélt tiszteletlenül a kollégáiról"

– fogalmazott Lavrov az orosz állami Pervij Kanal (Első Csatorna) tévéadó vasárnap sugárzott interjújában. 

A politikus úgy véli, hogy a kilencvenes években a nyugati hatalmak zsebükben érezték Oroszországot. Szerinte ezek az országok –élükön az Egyesült Államokkal– azt hitték, hogy továbbra is a saját szabályait fogja diktálni, ám ezek a remények a kijózanodással értek véget.

Tudomásom van arról, hogy ha Barack Obama elnök nem is, de néhány politikacsináló Washingtonban azt szeretné, ha az amerikai harci gépek szőnyegbombázást hajtanának végre szíriai repülőterek ellen. Ez nagyon veszélyes játék, mert Oroszország a törvényes szíriai kormány meghívására tartózkodik Szíriában, ahol két bázisa van és ahol légvédelmi rendszerei vannak objektumainak megvédésére"

– mondta az orosz külügyminiszter, mikor Szíriával kapcsolatban kérdezték.

Elmondása szerint az oroszok szerint nincs egységes amerikai kormánypolitika Szíriában, mint ahogy nincs bizonyíték arra sem, hogy az Egyesült Államok harcolna az an-Núszra Front ellen.

Lavrov szerint az Egyesült Államok nem tartotta be a szavát, hiszen Washington korábban azt ígérte, hogy februárig szétválasztja a mérsékelt ellenzék és an-Núszra erőit, ám ez azóta sem történt meg. 

Az Iszlám Állam terrorszervezet objektumait támadó amerikai bombázók gyakran fel nem használt hadianyaggal térnek vissza a bázisra, ezért a bevetések száma magas, de azok hatékonysága egyes becslések szerint nem több 15-20 százaléknál"

– fogalmazott Szergej Lavrov.

(MTI)  

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére