Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Orvosok Határok Nélkül azzal vádolja a francia rendõröket, hogy ellopják a migránsok takaróit

Kékes Viki

2017.01.09. 09:58

A nemzetközi segélyszervezet szerint ezzel veszélybe sodorják az életüket.
PÁRIZS, 10:28

Az Orvosok Határok Nélkül azzal vádolja a francia rendőröket, hogy ellopják a migránsok takaróit, ezzel veszélybe sodorva az életüket.

A nemzetközi segélyszervezet arra a "szisztematikus rendőri erőszakra" is figyelmeztet, amely azok ellen a migránsok ellen irányul, akik kénytelenek Párizs utcáin tölteni az éjszakát az egyetlen befogadó állomás túlzsúfoltsága miatt.

Az Orvosok Határok Nélkül szerint a rendőrök zaklatják a migránsokat, könnygázzal keltik fel őket az éjszaka közepén, és nem engedik őket leülni, amikor menedékért állnak sorba a francia La Chapelle negyedben található befogadó állomáson. A segélyszervezet szerint a múlt héten nyolc migráns került kihűlés közeli állapotba a rendőrök miatt.

A tél közepén a közhatalom kötelessége, hogy menedéket nyújtson a migránsoknak, méghozzá sürgősen. A rendfenntartó erők ehelyett elkobozzák a takaróikat és arra kényszerítik őket, hogy órákig sorba álljanak. Mindezt azért, hogy eltakarítsák őket a lakosság szemei elől. Az erőszak alkalmazásának ezen formáját azonnal abba kell hagyniuk." 

mondta a szervezet munkatársa az Independentnek.

A francia belügyminiszter azonban megvédte a francia rendőröket. Bruno Le Roux szerint a rendőri munka megkérdőjelezése "nemzeti sporttá" vált Franciaországban. Pedig a rendőrség csupán menedéket akar nyújtani a rászorulóknak. A belügyminiszter azt mondta, hogy a rendőri munka során a felelősség és az emberiesség kéz a kézben jár. Ezt a gyakorlatot kell folytatni a jövőben is.

Párizsban az első befogadó állomást 2016 novemberében nyitották meg. Ezt követően a rendőrség zéró toleranciát hirdetett az út menti migránstáborok ellen. Ezek kialakulását kerítések felhúzásával és fokozott rendőri jelenléttel igyekeznek megakadályozni. A befogadó állomás az elmúlt hetekben folyamatosan tele volt migránsokkal.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére