Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az osztrák gyerekek harmada nem tud eléggé németül

Pörge Béla

2017.11.29. 13:28

Sebastian Kurz egy sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy miért fontos az oktatási reform Ausztriában.
BÉCS, 13:28

Sebastian Kurz egy sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy miért fontos az oktatási reform Ausztriában.

Kedden délután sajtótájékoztatót tartott Sebastian Kurz és Heinz-Christian Strache a koalíciós tárgyalások állásáról. A fő téma az oktatás kérdése volt – írja a Kronen Zeitung.

Az eseményen kiderült, hogy az ÖVP és az FPÖ már megegyezett az oktatást érintő kérdésekben. Így jöhetnek az olyan változások Ausztriában, mint például a hagyományos osztályzáshoz való visszatérés az általános iskolákban, vagy a kötelező németóra azoknak a diákoknak, akik nem beszélnek elég jól németül.

Jelenleg a diákok harmada nem tud jól németül"

— mondta Kurz a sajtótájékoztatón.

A két pártvezető elmondta, hogy a szülők felelősségteljesebb szabályozást várnak az oktatásban a két párttól, a módosításokkal pedig ezt szeretnék elérni. A fent említett változtatások mellett a pedagógusképzés minőségi fejlesztését is célul tűzte ki a két leendő kormánypárt.

Sonja Hammerschmid, jelenlegi oktatási miniszter és egyben az SPÖ politikusa szerint a változások üresek, nincsen érdemi tartalmuk, és veszélyes populizmust hordoznak magukban. Annak viszont örül, hogy az új kormány sem tervezi, hogy spórolna az oktatáson.

Ahogyan arról beszámoltunk, sajtóinformációk szerint december 12-ére felállhat az új osztrák kormány.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére