Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az új-zélandi miniszterelnök a muszlimokat félti az ISIS terrortámadása után

888.hu

2021.09.07. 13:15

Működik a kettős mérce az új-zélandi terrortámadás után is.

 

Múlt pénteken jött a hír, hogy Új-Zélandon egy szélsőséges muszlim férfi hat embert megkéselt egy aucklandi bevásárlóközpontban, közölük hárman válságos állapotban vannak. A férfit végül a rendőrség lelőtte. Az esetet az új-zélandi miniszterelnök, Jacinda Ardern terrortámadásnak minősítette, amelyet az ISIS később magára is vállalt.

Azóta kiderült, hogy a terrorista egy Srí Lanka-i állampolgár volt, aki 2011 óta élt az országban. A férfit 2016 óta figyelte a nemzetbiztonsági ügynökség, azonban a törvények szerint nem tarthatták a börtönben.

A dzsihadistát 2016 óta ismerték a nemzetbiztonsági ügynökségek, és „folyamatosan figyelték”, de a jelentések szerint „nem engedték, hogy börtönben tartsák”.

A miniszterelnök pedig ahelyett, hogy felszólalt volna a tömeges migráció ellen, inkább abbéli aggodalmát fejezte ki, hogy

vajon hogyan fognak tekinteni a helyiek a migránsokra.

Ardern szerint a muszlim közösség ellen irányuló bármilyen reakció „helytelen lenne”, és „a támadó a felelős, senki más”.

Ami ma történt, az megvetendő és helytelen. Ezt azonban egyetlen személy hajtotta végre, nem általánosságban a hit”

– tette hozzá a terrortámadás napján, ezzel utalva arra, hogy nem az iszlám hitet kívánja felelőssé tenni, hanem a férfit.

A Summit News megjegyzi, hogy a christchurchi mecsetek elleni 2019-es támadás – amelyet egy olyan férfi követett el, akit a fehér felsőbbrendűség eszméje vezérelt – után a miniszterelnök valamiért nem állt ki a fehérekért, attól tartva, hogy válaszcsapás érheti őket.

Ha egy muszlim követ el egy támadást, amelynek nyilvánvalóan ideológiai okai vannak, az illetőt magányos farkasnak nevezik, és a hitét tilos indokként felhozni.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére