Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az új-zélandiak nem kajálták be a bevándorláspárti érzékenyítést

Sümeghi Lóránt

2019.06.11. 20:58

Hiába öltött szolidaritásból Új-Zéland miniszterelnöke hidzsábot és fogadtatott el egy fegyver-visszavásárlással kapcsolatos törvényjavaslatot, ami az automata és félautomata fegyvereket illeti, az új-zélandiak túlnyomó többségének továbbra is kulcskérdés az önvédelem, és ezáltal a fegyvertartás is.

Sajtóértesülések szerint a fegyverrel rendelkező új-zélandi lakosok nem értettek egyet Jacinda Ardern kormányfővel abban a kérdésben, miszerint Új-Zéland biztonságát az szavatolná, ha a nagyobb kaliberű fegyvereiket visszavinnék a fegyverboltokba, melyet az állam a saját költségén visszavásárolna. Pedig a christchurchi mecsetet ért támadást követően tele volt a sajtó az olyan hangzatos címekkel, miszerint egész Új-Zéland csak arra vár, hogy végre mindenki visszaszolgáltathassa az amúgy legálisan birtokolt fegyverét.

Fotó: AFP

Csakhogy a számok szerint eddig alig több mint ötszázan választották ezt a lehetőséget, ez pedig igencsak csekély szám ahhoz képest, hogy a kicsit több mint 4,2 millió fős országban mintegy 1,5 millió lőfegyver oszlik el 300 ezer regisztrált fegyvertulajdonos között. A törvény kritikusai szerint a hidzsábbal kampányoló Ardern kezdeményezése már a kezdetektől fogva nem tűnt működőképesnek, hiszen kulturális okoknál fogva a fegyvertartásnak komoly hagyománya van mind a vadgazdálkodás, mind pedig az önvédelem kapcsán. Egyúttal megjegyzik, a christchurchi merényletek bosszújaként emlegetett Srí Lanka-i keresztények elleni, iszlamisták által elkövetett támadások óta egyre többen gondolkodnak el azon, hogy fegyvert vásároljanak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére