Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az ukrán nacionalisták most sem bírtak a bõrükben maradni

Nagy Gábor

2018.04.27. 18:48

Csütörtök hajnalban újabb támadás érte a kárpátaljai magyarságot. Ismeretlenek (kétségeink azért ne legyenek) most a beregszászi református templomot rongálták meg.

Megdöbbentő és felháborító a beregszászi református templomot csütörtök hajnalban ért támadás – írja közleményében a Miniszterelnökség. A beregszászi templom frissen felújított homlokzatát vörös festékkel rongálták meg, ezzel meggyalázva a szent épületet. Sajnos nem ez az első eset, amikor magyar kötődésű épületeket rongálnak meg ismeretlenek.

Az ominózus ukrán oktatási törvény óta (ami korlátozni kívánja az Ukrajnában élő nemzeti kisebbségek anyanyelvi oktatását) igencsak megszaporodtak az ilyesfajta támadások.

Ismert, alig pár hónapja a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) ungvári székházát robbantották fel. Nem sokkal később pedig magyar rendszámú autókat rongáltak meg. Két nappal ezelőtt pedig a Szolyvai Emlékparkban garázdálkodtak ismeretlenek.

"A csütörtök éjjeli támadás a helyi magyar egyházi élet fontos helyszínét érte, megsértve azt a vallási toleranciát, amely a Kárpátalján élőket mindig is jellemezte. A támadással az elkövetők nemcsak a helyi magyar és református közösséget gyalázták meg, hanem egyúttal azt a több mint két éve tartó, nagyszabású felújítási munkát is semmibe vették, amely jelenleg a templomban zajlik annak érdekében, hogy az a jövőben is az egyházi és közösségi élet méltó központja és a város ékessége legyen." – írja a tárca a pénteken kiadott dokumentumban.

Magyarország Kormánya a csütörtöki provokáció után kijelentette: szolidáris a kárpátaljai magyar közösséggel, és elvárja az ukrán hatóságoktól, hogy minél előbb derítsék fel a támadás hátterét, hogy találják meg az elkövetőket, és tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy ilyen esetek a jövőben ne fordulhassanak elő.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére