Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az unió most már tényleg megígéri, hogy rendbe teszi magát

Bokor Gábor

2017.11.16. 18:58

Maja Kocijancic, az Európai Bizottság illetékes szóvivõje csütörtökön elmondta, hogy az EU zéró toleranciát hirdet saját intézményeiben az elfogadhatatlan cselekedetekkel szemben.
BRÜSSZEL, 18:58

Maja Kocijancic, az Európai Bizottság illetékes szóvivője csütörtökön elmondta, hogy az EU zéró toleranciát hirdet saját intézményeiben az elfogadhatatlan cselekedetekkel szemben.

A szóvivő bejelentette, hogy most már tényleg megreformálják saját magukat azután, hogy csütörtökön lemondott Malcolm Simmons, az Európai Unió koszovói jogi és igazságügyi missziója (EULEX) bírói testületének vezetője, aki több korrupciós ügyet is felfedezett a szervezeten belül.

A tisztességes magatartásra vonatkozó szabályozás és annak betartása érvényes az unió minden intézményének minden alkalmazottjára nézve, akik felelősek és elszámoltathatóak minden tevékenységükért"

– jelentette be csütörtökön a szóvivő, aki szerint már elkezdődött a vizsgálat az ügyben. 

Simmons az utóbbi hetekben több korrupciós ügyet is jelentett, amely a misszión belül történt, és további vádakat is megfogalmazott az EULEX-szel kapcsolatban. A korábbi vezető arra is utalt, hogy a testület megbízatása kifejezetten politikai jellegű.

A bírókra folyamatos politikai nyomás nehezedett. A politika azt várja az EULEX-től, hogy olyan ellenzéki politikusokat lehetetlenítsen el, mint például Fatmir Limaj, a Koszovói Kezdeményezés (Nisma) nevű párt vezetője, aki korábban a Koszovói Felszabadítási Hadsereg (UCK) egyik parancsnoka volt"

– mondta Simmons.

A korrupcióval átitatott uniós szervezetet 2008-ban, Koszovó függetlenségének kikiáltása után néhány hónappal hozták létre, Malcolm Simmons azóta látott el bírói feladatokat a koszovói misszióban, 2014 óta pedig a bírói testület elnöke volt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére