Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bajban vannak a britek: nincs elég lélegeztetőgépük

888.hu

2020.03.15. 18:35

A királynő pedig elhagyja Londont.

Súlyos kijelentéseket tett Matt Hancock, Nagy-Britannia egészségügyi minisztere.

A BBC összefoglalója szerint Hancock arról beszélt, hogy heteken belül megtilthatják minden 70 éve feletti embernek, hogy kimenjen az utcára. Hogy ez meddig tarthat azt nem részletezte a tárcavezető, azzal zárta rövidre a kérdést, hogy „nagyon sokáig”. Tájékoztatása szerint az élelmiszert és a gyógyszereket kézbesíteni fogják számukra.

Elmondása szerint háborús helyzethez hasonló intézkedések lesznek, amelyek értelmében az autógyártók orvosi eszközöket fognak készíteni, míg a szállodákat kórházakká alakítják.

Az intézkedések minden egyes embert érinteni fognak

– szögezte le.

Elmondása szerint leállítanak minden nem sürgős műtétet, illetve továbbképzéseket indítanak az orvosok számára, hogy mindenki a koronavírussal tudjon foglalkozni.

Hancock szerint 5 ezer lélegeztetőgép áll rendelkezésre jelenleg az országban, de sokkal többre lenne szükség, ezért Boris Johnson miniszterelnök videokonferencián fogja kérni az ipar szereplőit, hogy kezdjenek el orvosi eszközöket gyártani.

Elmondása szerint folyamatban van több ezer magánkórház felvásárlása is, hogy ha szükséges minél több embert el tudjanak helyezni.

Érdekesség egyébként, hogy Matt Hancock a II. világháborúhoz hasonlította a koronavírus-járványt.

Közben a brit bulvársajtó arról ír, hogy II. Erzsébet brit királynő elhagyja a londoni Buckingham-palotát és a Windsori kastélyba teszi át székhelyét.

A Brit Kiskereskedelmi Szövetség (BRC) vasárnap közzétett felhívásárban azt kérte, hogy a lakosság ne halmozzon fel feleslegesen készleteket élelmiszerekből és egyéb árucikkekből. Az utóbbi napokban sok brit szupermarket polcairól a tömeges felvásárlások miatt rendre eltűntek egyes alapvető tartós élelmiszerek, főleg a száraztészták és a konzervek, és az üzletek időnként a kenyérfélékből is kifogynak, bár általános élelmiszerhiány nincs.

Nagy-Britanniában jelenleg 1149 fertőzöttet tartanak nyilván, a járvány halálos áldozatainak száma a legutóbbi adatok szerint 21.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére