Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bajorországban akár öt év börtönre is ítélhetik azt, akiről úgy ítélik meg, hogy gyűlölködő kommentet írt az interneten

Pörge Béla

2019.11.25. 19:20

Ez az igazi haladás, hiszen így mindenki biztonságban érezheti majd magát attól, hogy esetleg az internet mélyén valaki olyat írna, hogy mondjuk a bevándorlók gyakran erőszakoskodnak.

A bajor tartományi kormány a jövőben öt évig terjedő szabadságvesztéssel kívánja sújtani azokat, akik „gyűlöletkommentet” vagy uszítást követnek el az interneten – írja a Junge Freiheit.

Az internet biztosította anonimitásnak hála sokszor túl nagy felület jut az ilyen sértéseknek, ráadásul szinte lehetetlen végleg kitörölni ezeket a kommenteket

– mondta Georg Eisenreich, bajor igazságügyi miniszter, aki szerint valamit muszáj kezdeni az internetes hozzászólásokkal.

Sértésekért egy év helyett két év börtön a tervezett maximum büntetés, rágalmazásért egy helyett három év, míg uszításért és gyűlöletkeltésért három helyett akár öt évet is kaphat, akiről kiderül, hogy ilyen kommentet írt.

Eisenreich szerint az államnak meg kell védenie a polgárait (és magát) a gyűlölködéstől, és úgy vélekedett, hogy a szélsőségek elleni harcot a szavakkal kell kezdeni.

A kisebbségek és a politikusok egyre több gyűlöletnek vannak kitéve, ez elfogadhatatlan

– fogalmazott.

A bajor javaslat szerint a rasszista, antiszemita és idegengyűlölő kommentek esetében feljelentés nélkül is eljárást indíthatnának a hatóságok...

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére