Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Balhé a Közel-Keleten

888.hu

2016.02.14. 19:18

Bahreinben a rendõrség villámgyorsan igyekszik elfojtani a fõvárostól, Manamától délre fekvõ Sitra városában kitört felkelést.

Bahreinben a rendőrség villámgyorsan igyekszik elfojtani a fővárostól, Manamától délre fekvő Sitra városában kitört felkelést.

A hatóságok attól tartanak, hogy az Arab Tavasz 5. évfordulóján tartott tüntetések átterjednek az ország más részeire is.

A 2010 decemberében kirobbant tunéziai megmozdulások nyomán tüntetések, lázadások, felkelések sora forgatta fel az arab világot, és ezek az események hat évvel az arab tavasz kirobbanása után is éreztetik hatásukat az egész térségben.
A bahreini belügyminisztérium előtti teret elfoglalták a tüntetők, akik az uralkodócsalád ellen vonultak utcára. Több rendőr is megsérült, amikor egy járművet felrobbantottak, a felek közti összecsapások mindennaposak.  
 
Bahreinban 2011-ben kezdődtek meg a tüntetések. A síita többségű lakosság megelégelte, hogy a szunnita felekezethez tartozó királyi család teljesen kisajátítja az ország bevételét, és az embereknek nincs beleszólásuk a döntéshozatalba.
A békés tüntetések a Gyöngy Forradalom nevet kapta azután a térről ahol először gyűltek össze az emberek demokráciát és szabadás jogokat követelve a királyi családtól.
 
A békés tüntetéseket csak a szaúdi hadsereg bevetésével sikerült elfojtani. A Szaúd-Arábiában kivégzett síita főpap hírére felerősödtek a bahreini királyi család elleni tüntetések mivel, az uralkodó szövetségese a szaúdi királynak és egyetértett a kivégzéssel.
 
(via:aljazeera)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére