Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Barátkoznak az oroszok Izraellel

Sümeghi Lóránt

2015.12.08. 11:50

Az oroszok tárgyalásokat kezdeményeztek a zsidó állammal egy szabadkereskedelmi övezetet létrehozásáról.
MOSZKVA, 11:50

Az oroszok vezette Eurázsiai Gazdasági Unió (EEU) tárgyalásokat kezdeményezett a zsidó állammal annak érdekében, hogy kialakítsanak egy szabadkereskedelmi övezetet a két ország között.

Amennyiben a tárgyalások sikerrel zárulnak, Izrael nagymértékben megerősíthetné gazdaságát. Az áruk és a szolgáltatások szabad mozgását lehetővé tevő rendelkezés mindkét ország számára gazdaságilag kedvező hatást gyakorolna, továbbá Oroszország politikai szerepe is felértékelődne az amúgy USA-barát zsidó állammal.

Az EEU eredetileg Oroszország, Kazahsztán és Fehéroroszország elnökeinek közös kezdeményezésével jött létre, hogy az Európai Unióhoz hasonlóan, egy eurázsiai vonatkozású gazdasági koalíció jegyében megszilárdítsa a régió tőke- és munkaerő-áramlással kapcsolatos folyamatait. Nem sokkal a megalakulás után, Kirgizisztán és Örményország is csatlakozott a gazdasági tömörülésbe.

Izrael legalább 6-8 százalékos kereskedelmi növekedést vár, amennyiben sikerrel zárulnak a tárgyalások. Azonban Oroszország is jócskán profitálhat a kibővített szabadkereskedelmi övezettel kialakításából, főként a technológiai és befektetéssel kapcsolatos kereskedelmi tevékenységek kiszélesítésének révén.

Oroszország egyébként ugyanilyen kibővített kereskedelmi egyezséget kötött Vietnámmal, és jelenleg Iránnal is próbál  hivatalos financiális kapcsolatot kialakítani.

(Russia Today)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére