Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Baudet: "az EU megszûnése elkerülhetetlen"

Bertha László

2017.06.23. 18:28

Thierry Baudet, a jobboldali Fórum a Demokráciáért (FvD) vezetõje szerint a holland emberek még a briteknél is euroszkeptikusabbak, a nyitott határok politikája pedig fenntarthatatlan.

Baudet minderről egy konzervatívok által rendezett nemzetközi konferencián beszélt az Egyesült Államokban a PanamPostnak nyilatkozva. A holland képviselő szerint változásokra van szükség a szellemi élet és a politika szintjén is. Az egyik legfontosabb ügy ebben a tekintetben Európa-szerte és különösen Hollandiában, hogy a politikai elit semmit sem hajlandó tenni az ellenőrizetlen bevándorlás okozta problémákkal szemben.

Az FvD elnöke egy másik komoly problémának nevezte azt, hogy az egyre bővülő Európai Unió még több hatáskört akar elvenni a nemzetállamoktól, ezzel gyengítve a szuverenitásukat.

Ez egy nagyon veszélyes fejlemény és meg kell változtatnunk”

– húzta alá.

Baudet euroszkepticizmusa és pártja szembehelyezkedése az Európai Unióval sok tekintetben hasonló a Geert Wilders-féle Szabadságpárthoz. Az FvD vezetője azonban úgy gondolja, hogy Wilders retorikája túl messzire ment, ezzel elveszítette a lehetőséget, hogy meggyőzze az embereket, hogy egy másik irányba forduljanak.

A nemzeti-konzervatív pártvezér Wildersszel ellentétben (ő senkit sem engedne be) azt javasolja, hogy az ország bevándorláspolitikáját ausztrál mintára kellene átalakítani, így évente meghatározhatnának egy bevándorlási plafont. Baudet úgy véli, a nyitott határok és a jóléti állam katasztrofális pályára kényszerítette Hollandiát.

Euroszkeptikusabbak, mint a britek

A holland képviselő álláspontja szerint az egyik ok, amiért sokan félreértik Hollandiát, hogy a holland politikai elit nagyon EU-párti, internacionalista és szupranacionalista, a holland emberek azonban nem. Baudet elmondta, hogy a közvélemény-kutatások már jó ideje arról tanúskodnak, hogy a hollandok kifejezetten szkeptikusak az Európai Unió megnövekedett hatásköreivel szemben.

Thierry Baudet álláspontja szerint az unió jelenlegi formájában nem működik, az euró tönkreteszi a déli gazdaságokat, rossz hatással van a pénzügyekre és a nyugdíj-megtakarításokra északon.

A nyitott határok nem működnek. A gazdaságainkat visszafojtó szabályozási rendszer nem működik; nem elég rugalmas az Európai Unió különböző gazdaságai számára… Beszélnünk kell egymással. Jó barátok és jó szomszédok lehetünk, de nem egy kontinentális szuperstruktúra részei”

– mondta a holland politikus.

Baudet kifejtette: annak dacára, hogy a nemzetközi sajtó azt állította, hogy az idei holland választások egyik nagy nyertese az Európai Unió volt, a holland parlament több mint fele bevándorlásellenes álláspontot foglalt el a kampányban, még a mostani miniszterelnök, Mark Rutte pártja is. Õk azonban becsapják a választókat, hiszen az ellenkezője történik a kormányzásuk során.

Politikai vezetőink nem a fővárosainkban élő embereket képviselik, ők Brüsszelt képviselik a fővárosainkban”

– jelentette ki az európai politikai elit kritikájaként.

Az FvD vezetője szerint az Európai Unió egy kísérlet a valósággal szemben, mivel a nemzetállamok közötti különbségek túlságosan nagyok, beleértve a különféle országok erkölcsi és etikai meggyőződését. Baudet szerint hosszú távon az EU megszűnése elkerülhetetlen, a kérdés az, hogy a fájdalmas, erőszakos jugoszláv vagy a békés csehszlovák forgatókönyv fog végül megvalósulni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére