Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Beismerés Németországból: Kifogyhatunk a gázból a téli hónapokban

888.hu

2022.10.03. 13:20

Spórolás, spórolás, spórolás!

 

Robert Habeck német szövetségi gazdasági miniszter és alkancellár aggodalmát fejezte ki a télen fenyegető energiaválság miatt, és a német médiának azt mondta, hogy a helyzet rendkívül súlyos, fennáll a lehetősége annak, hogy Németországban elfogy a gáz.

 

Habeck múlt pénteken felszólította a németeket, hogy az idei tél előtt csökkentsék földgázfogyasztásukat. Mindez egy nappal azután történt, hogy a német kormány új árcsökkentési programot indított, hogy segítsen a németeknek az emelkedő energiaköltségek kezelésében.

Az új árcsökkentési politika a rendes fogyasztás 80 százalékára terjed ki, hogy a németeket kevesebb gázfogyasztásra bírja, és hogy a hiány forgatókönyvét ne keljen bevetni.

„A normál fogyasztás felső 20 százaléka esetében minden bizonnyal a teljes számlát kell majd fizetni-”
– mondta Habeck a Deutschlandfunk Rádiónak, amelyet a Reuters szemlézett.

Habeck hozzátette, hogy Németország „rendkívül feszült helyzettel” néz szembe a tél előtt, és közölte:

Ha nem takarékoskodunk, ha a háztartások nem csökkentik a fogyasztást, akkor továbbra is fennáll a veszély, hogy télen nem lesz elég gázunk.”

 

A németekhez intézett felhívás azután hangzott el, hogy Habeck a múlt héten azt állította, hogy a német gáztárolók kapacitása 90 százalékon áll, és kijelentette, hogy Németország „kényelmesen” átvészeli a téli hónapokat.

„Ha minden jól megy, a németországi tartalékok magasak, és ha szerencsénk van az időjárással, akkor lesz esélyünk arra, hogy kényelmesen átvészeljük a telet” – mondta, hozzátéve: „ez azt jelenti, hogy a tárolók a tél végére ismét üresek lesznek – ebben az esetben valóban üresek, mert el fogjuk használni a gázt”.

 

Úgy tűnik azonban, hogy nem lesz szerencsénk az időjárással. A Financial Times arról ír, hogy az európai időjárás-előrejelző ügynökség szerint Európa a megszokottnál hidegebb, kevesebb széllel és esővel járó telet szenvedhet el, ami tovább növeli a kontinens energiaválságát és a válságot megoldani próbáló kormányok előtt álló kihívásokat. Florence Rabier, az Európai Középtávú Időjárás-előrejelző Központ főigazgatója elmondta: a novemberre és decemberre vonatkozó első jelzések szerint Nyugat-Európa felett magasnyomású időszak jöhet, amely valószínűleg hidegebb időjárást, kevesebb szelet és csapadékot hoz magával, ez csökkenti a megújuló energia termelését.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére