Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Beismerte a gyilkosságokat a Brazíliában elfogott olasz kommunista gerilla

Forisek Ádám

2019.03.26. 21:43

A Brazíliában elfogott Cesare Battisti olasz szélsõbaloldali szökevény elismerte azt a négy gyilkosságot, ami miatt 37 éven át szökésben volt.

Cesare Battisti szélsőbaloldali gerilla elismerte azt a négy gyilkosságot, amiért 37 éven át kellett bujkálnia a hatóságok elől. A férfi egy, a főügyész által végzett kihallgatáson ismerte be tettét az Oristano börtönben, ahol jelen pillanatban őrizetben van. Battisti vallomását aztán egy sajtótájékoztatón is megerősítették.

Több rablásban is bűnösnek vallotta magát, ezenkívül pedig áldozatainak családtagjaitól bocsánatot kért, mint mondta, akkoriban úgy gondolta, hogy az "igaz ügyért" harcol.

A most 63 éves Battisti a hetvenes évek második felében a hírhedt Vörös Brigádok nevű terrorszervezet oldalágaként működő egyik csoporttal négy gyilkosságot követett el. Tettéért életfogytiglani börtönre ítélték, de 1981-ben megszökött. Ezt követően Franciaországon és Mexikón át Brazíliába menekült.

Januárban érkezett a hír, hogy a brazil elnök, Jair Bolsonaro kiadja Olaszországnak a kommunista terroristát. Az olasz kormány üdvözölte Battisti elfogását. Matteo Salvini belügyminiszter dicsérte a bolíviai rendőrség és a brazil kormány munkáját. Hangsúlyozta: Battisti olyan bűnöző, aki nem érdemli meg, hogy kényelmesen éldegéljen a tengerparton.

A Battisti ügyén dolgozó ügyész szerint a férfi

azzal, hogy sokáig ártatlannak vallotta magát, segítséget kaphatott francia és brazil szélsőbaloldali szervezetektől. Ezen évek alatt négy könyvet és számos cikket írt, Franciaországban még egy tévétársaságnál is dolgozott."

Battisti vallomását Matteo Salvini olasz belügyminiszter is kommentálta. Szerinte "jobb később, mint soha", már ami a férfi több évtized után tett bocsánatkérését illeti.

Azt várom most a baloldal álértelmiségeitől, akik védték és mosdatták ezt a gyilkost, hogy kérjenek ők is bocsánatot."

Bolsonaro szerint pedig Battisti kiadatása is jelzi: elnöksége alatt Brazília nem lesz a bűnözők paradicsoma.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére