Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bekérették a moszkvai brit nagykövetet az orosz külügyminisztériumba

888.hu

2022.11.03. 14:20

Nyikolaj Patrusev, az orosz biztonsági tanács titkára szerint a csővezetékek elleni támadás fő haszonélvezője az Egyesült Államok volt, és a brit haditengerészet is részt vett ennek tervezésében és a végrehajtásában.

 

Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő szerdán azt ígérte, hogy Moszkva bizonyítékokat tartalmazó információkat mutat be a misszióvezetőnek Nagy-Britannia részvételéről az orosz Fekete-tengeri Flotta szevasztopoli támaszpontja elleni támadásban és az Északi Áramlat gázvezeték elleni szabotázsakcióban. A szóvivő szerint az alapvető bizonyítékokat a közvélemény is megismerheti majd.

Deborah Bronner moszkvai nagykövet több mint fél órát töltött a külügyminisztériumban, majd távozóban nem kívánt válaszolni az őt az épület előtt váró mintegy húsz fős újságírócsoport kérdéseire. Az RT orosz állami médiaszolgáltató helyszíni beszámolója szerint a bejáratnál egy diákcsoport azt skandálta, hogy Nagy-Britannia terrorista ország.

 

Nem lehet figyelmen kívül hagyni azt az SMS-t, amelyben Liz Truss brit miniszterelnök egy perccel a gázvezetékek felrobbantása után azonnal jelentést tesz Antony Blinken amerikai külügyminiszternek arról, hogy »elvégeztetett«.”

– jelentette ki Nyikolaj Patrusev, a biztonsági tanács titkára.

 

Azt, hogy Truss egy perccel az Északi Áramlat felrobbanása után SMS-t küldött Blinken-nek azzal a szöveggel, hogy „It's done” (Elvégeztetett), a Kim Dotcom néven ismertté vált informatikai vállalkozó és hacker állította a Twitteren. Dotcom szerint az oroszok így tudták meg, hogy Nagy-Britannia felrobbantotta a csővezetékeket. A történetnek a sajtó egy része által felkapott verziója szerint az üzenetet Truss nem arról a telefonról küldte, amelyet sajtóértesülések szerint hackerek törtek fel.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére