Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Beperelték a TikTokot

888.hu

2021.12.30. 15:20

A legnépszerűbb videómegosztó platform egyik korábbi moderátora beperelte a céget, azt állítva, hogy az ott végzett munka negatívan befolyásolta mentális egészségét, miután folyamatosan pszichésen megterhelő videótartalmakat kellett ellenőriznie – írja a BBC.

Candie Frazier szerint naponta — akár 12 órán keresztül is — olyan felvételeket kellett néznie, amelyek erőszakot tartalmaztak,

azok ugyanis szexuális abúzusról, kannibalizmusról, népirtásról, tömeges lövöldözésekről, gyermekek szexuális zaklatásáról és állatok megcsonkításáról szóltak.

A hölgy elmondta, hogy naponta több száz videót kellett megnéznie, és a mai napig poszttraumás stressz szindrómával, többek közt szorongással és depresszióval küzd, ezért beperelte a TikTokot és annak anyavállalatát, a kínai Bytedance-t is.

A TikTok szeptemberben jelentette be, hogy havonta már több mint egymilliárd ember használja az alkalmazást, ezáltal a Cloudflare informatikai biztonsági cég szerint

a találatok számát tekintve a Google-t is megelőzte.

A per irataiból kitűnik, hogy a cég szigorúan ellenőrizte a tartalom moderálásának módját és menetét. Előfordult, hogy akár tíz videót is egyszerre kellett ellenőriznie ahhoz, hogy kezelni tudja a moderálandó tartalommennyiséget.

Frazier azt állítja, hogy a TikTok nem tartotta be a tartalommoderálás káros hatásának csökkentését célzó szabványok előírásait, és hogy a cég megsértette a kaliforniai munkajogot azzal, hogy nem biztosított biztonságos munkakörnyezetet.

A TikTok nem kommentálta a folyamatban lévő ügyet, de hangsúlyozta, hogy a cég mindent megtesz annak érdekében, hogy komfortos munkakörnyezetet teremtsen alkalmazottai részére.

2020-ban egy másik közösségi média nagyhatalom, a Facebook egyezett bele abba, hogy 52 millió dollár kártérítést fizessen azoknak a moderátoroknak, akiknél munkájuk miatt poszttraumás stressz szindróma alakult ki.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére