Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Berlini rendõrfõnök: nem dõlhetünk hátra, az iszlamisták köztünk járnak

Bokor Gábor

2018.01.08. 17:00

Klaus Kandt figyelmeztetett, hogy hiába szorult vissza teljesen az Iszlám Állam a Közel-Keleten, a dzsihadisták követõi és az Európába érkezett harcosai éberen várják azt a pillanatot, amikor lecsaphatnak.
BERLIN, 17:00

Klaus Kandt figyelmeztetett, hogy hiába szorult vissza teljesen az Iszlám Állam a Közel-Keleten, a dzsihadisták követői és az Európába érkezett harcosai éberen várják azt a pillanatot, amikor lecsaphatnak.

Az Iszlám Állam továbbra is veszélyt jelent Németországra, és nem ért azzal véget a történet, hogy leverték a kalifátust"

– mondta a rendőrfőnök, aki szerint a következő évtizedben is komoly aggodalomra adhat okot a terrorszervezet jelenléte a német nagyvárosokban.

A német rendőrség nemrég jelentette be, hogy új eszközökkel akarják megfékezni a terrorizmust és a megfigyelésre, valamint a megelőzésre is komolyabb hangsúlyt fektetnek a jövőben.

Még mindig ott tartunk, hogy átmeneti megoldásokkal próbáljuk meg orvosolni a gondokat, azonban végleges és szigorú megoldásra van szükség"

– mondta Kandt.

Mint ismert, 2016 decemberében a berlini karácsonyi vásárba rohant bele egy lopott kamionnal a tunéziai menedékkérő, Anis Amri. Az Iszlám Állam harcosa 12 ártatlan emberrel végzett.

A jelentések szerint az utóbbi hónapokban drasztikusan megemelkedett azon személyek száma, akiket terrorgyanú miatt kell megfigyelnie a német rendőrségnek. A feltételezések szerint körülbelül tízezer olyan radikális iszlamista lehet Németországban, akik bármikor terrortámadást hajthatnak végre a dzsihád nevében.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére