Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Beszédfelismerõ applikációval állapítanák meg Németországban a migránsok származási országát

Vincze Viktor Attila

2017.03.20. 15:28

A német bevándorlási hivatal beszédfelismerõ szoftverekkel döntené el a migránsok származási országát. Jelenleg a német hatóságokhoz forduló menedékkérõk közel kétharmadánál semmilyen hivatalos papír nincs, és a migránsok által megadott adatok hitelességét pedig több mint nehéz ellenõrizni.
BERLIN, 14:58

A német bevándorlási hivatal beszédfelismerő szoftverekkel döntené el a migránsok származási országát. Jelenleg a német hatóságokhoz forduló menedékkérők közel kétharmadánál semmilyen hivatalos papír nincs, és a migránsok által megadott adatok hitelességét pedig több mint nehéz ellenőrizni.

Beszédelemző szoftvertechnológiát vet be a német szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) az országba érkező migránsok származási országának meghatározására.

Az ötlet lényege az, hogy minden menedékkérőtől kötelező jelleggel rögzítenek egy külön beszédmintát, amelyet aztán egy számítógépes rendszer automatikusan kielemez, meghatározva a beszélő dialektusát – mondta el a Die Weltnek nyilatkozva Julian Detzel, a BAMF globális stratégiai, digitalizálási és informatikai programjának vezetője.

A tesztüzem gyakorlatilag napokon belül elkezdődik, mivel a migránsok származási országának meghatározására alkalmas beszédfelismerő szoftverek már rendelkezésre állnak, mert azokat már aktívan használják a német bankok és a biztosítótársaságok is.

A BAMF statisztikai adatai szerint a 2016-os év során Németországba érkező menedékérők 60 százaléka nem mutatott be olyan papírt, melyből megállapítható lett volna, hogy melyik országból érkezett.

A wilkommenskultur kezdeti naivitásán túllépve a beszédfelismerő szoftverek alkalmazása mellett a migránsok ügyeit intéző német belügyminisztérium mostanra már egy olyan törvénytervezetet is előkészített, amely elrendeli a menedékkérelmet elbíráló hatóság számára a migránsok okostelefonjainak az elkobzását is, hogy az azokban lévő adatok segítségével könnyebben meghatározható legyen a menedékkérők személyazonossága.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére