Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bezzegdemokrácia: Malmőben titok, milyen vakcinával oltanak

M. Kovács Róbert

2021.04.22. 08:00

A jogállamiság egyik fellegvárában az emberek homályban tartásával biztosítják az oltási program sikerét. Ilyenkor miért nem óbégat az Európai Bizottságból senki?!

 

A koronavírus-járvány tavaly év eleji kirobbanása idején a fél világ azt találgatta, sikeres lesz-e a különutas „svéd modell”, vagy a világon mindenütt máshol szigorításokkal életet védeni igyekvő védekezési taktika válik-e be hosszú távon.

A svéd járványügyi védekezés ugyanis hónapokig kimerült abban, hogy ajánlásokat fogalmaztak meg a lakosság számára,

korlátozásokat egyáltalán nem vezettek be.

Mindezzel odáig jutottak, hogy már 2020 májusára a járvány halálos áldozatainak száma elérte a négyezret, és a védekezés irányítója, Anders Tegnell elismerte:

nem számítottak ennyi halottra.

Most újabb furcsa körülményre derült fény a „különutas” Svédországban:

az oltásra jelentkezők nem tudhatják meg, hogy milyen típusú vakcinát kapnak majd, amikor elmennek az oltópontra

számolt be a TV4.

A csatornának telefonon nyilatkozott Christoffer Berg, a Malmőt is magában foglaló Skåne megyében több helyen oltópontot üzemeltető Doktor24 nevű egészségügyi ellátó cég értékesítési és marketingmenedzsere.

Berg elárulta, hogy

szóbeli utasításban megtiltották nekik, hogy az oltásra jelentkezőket előzetesen tájékoztassák arról, milyen típusú vakcinát kapnak,

ha elmennek oltakozni. Berg megfogalmazása szerint: csak

akkor árulják el az embereknek, hogy mit döfnek beléjük, „amikor szembenéznek a fecskendővel”.

A szóban kiadott utasítást a megyei védekezésirányító központ igazgatója, Magnus Thyberg is megerősítette a Dagens Industri nevű gazdasági napilapnak.

Azzal magyarázta a demokratikusnak és transzparensnek kicsit sem tűnő intézkedést, hogy

ők maguk sem tudják pontosan, milyen vakcina jut majd az éppen beérkező oltakozóknak.
Az országban ugyanis nem egységes az oltási gyakorlat, a különböző régiók más-más stratégiát alkalmazhatnak, de az biztos, hogy márciusban felfüggesztették az AstraZeneca-vakcina beadását, mert 10 beoltottnál vérrögképződés jelentkezett, így jelenleg mindössze kétféle – a Pfizer–BioNTech és a Moderna által gyártott – oltóanyagot használnak.
Az emberek ki is akadtak. Még februárban írtuk meg, hogy a fenyegetések növekvő száma miatt rendőri védelemben kellett részesíteni a koronavírus-járvány elleni intézkedésekre jelentős befolyással bíró svéd Közegészségügyi Intézet több munkatársát.
A 10 millió lakosú Svédországban meglehetősen lassan, az uniós átlagtól is elmaradó ütemben halad az oltási program. Az eredeti terv szerint június végéig beoltották volna a teljes felnőtt lakosságot, de mivel eddig mindössze 1,8 millió ember kapta meg az első vakcinát,
Sőt: ott tartanak, hogy egyáltalán
nem garantálható, hogy április végéig képesek lesznek beoltani a 70 év feletti svéd állampolgárokat.
Ezért jutott el odáig mostanra a svéd kormány, hogy tárgyalásokba kezdtek Oroszországgal a Szputnyik V vakcina beszerzéséről, miközben a magyar jogállamiságot előszeretettel kritizáló Stefan Löfven szociáldemokrata miniszterelnök által vezetett kormány még mindig azt hangsúlyozza, hogy
addig nem fogják használni, amíg az Európai Gyógyszerügynökség nem engedélyezi
az orosz vakcina használatát az európai tagállamok számára.
Ugye, ismerős ez a szöveg? Igen, a magyar ellenzék is ezzel tömte az emberek fejét, miközben
Svédország példája jól mutatja, hol tartanánk, ha arra vártunk volna, hogy Brüsszel reagáljon az európai járványhelyzetre.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére