Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Biden és a demokraták tagadják, hogy recesszió lenne

888.hu

2022.07.30. 08:45

„Nekem ez nem tűnik recessziónak” – mondta az amerikai elnök, majd a kérdések megválaszolása nélkül elhagyta a pódiumot.

 

Csütörtök reggel az amerikai Gazdasági Elemzési Hivatal (Bureau of Economic Analysis) olyan adatokat tett közzé, amelyek szerint az amerikai gazdaságban már a második egymást követő negyedévben csökkenés figyelhető meg, ami egyenlő a recesszióval.

A Fehér Ház az utóbbi időben erre reagálva azzal érvelt, hogy a két egymást követő negyedévben csökkenő GDP nem feltétlenül jelent recessziót, és hogy csak a Gazdasági Elemző Iroda jelentheti ki a hivatalos recessziót.

 

A Federal Reserve és a Biden-kormányzat hónapok óta küzd a magas inflációval, ami júniusban 9,1%-ra nőtt az Egyesült Államokban. Ennek ellenére Joe Biden a Fehér Házban olyan kijelentéseket tesz, miszerint a „gazdaság jó úton halad”.

 

A munkaerőpiacunk történelmi szinten erős, a munkanélküliség csupán 3,6%-os, és csak a második negyedévben több, mint 1 millió új munkahely jött létre. A fogyasztói kiadások továbbra is növekednek. A hét elején találkoztam a koreai SK Group elnökével, aki csak egyik képviselője azoknak a vállalatoknak, amelyek hivatalba lépésem óta több mint 200 milliárd dollárt fektetnek be az amerikai gyártásba.”

 

– fogalmazott.

 

 

Két egymást követő negyedév gazdasági visszaesése után ezt általában recessziónak hívják,

 

ennek ellenére a Biden-kormányzat most magát a definíciót próbálja megkérdőjelezni.

 

A Fehér Ház sajtótitkára, Karine Jean-Pierre például nyíltan tagadta ezt a definíciót, ahogyan Brian Deese, a Fehér Ház gazdasági tanácsadója is.

„Ez nem az a definíció, amelyre a közgazdászok hagyományosan támaszkodnak.” – jelentette ki Deese.

 

 

 

A republikánusok gyorsan kigúnyolták a Biden-kormányzat tagadását.

„Biden és a média nem akarja, hogy az USA recesszióban legyen. Nem azonosulnak a recesszióval, ahogyan egyes biológiai férfiak sem azonosulnak a férfiakkal. A progresszív univerzumban, ha nem érzed úgy, hogy recesszió van, akkor nincs is recesszió. A pszichológia felülírja a valóságot!”
– fogalmazott Dinesh D'Souza író és filmrendező.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére