Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bidenék nem merik megtenni a britekkel azt, amit Magyarországgal szemben megléptek

888.hu

2022.08.21. 13:30

Nagy-Britanniában a miniszterelnöki pozícióért vívott versenyben megkérdőjeleződött a globális minimumadó támogatása.

 

A globális minimumadó éllovasából annak ellenzőjévé válhat az Egyesült Királyság a Boris Johnson lemondását követő belpolitikai folyamatok eredményeként – hívta fel a VG figyelmét Czoboly Gergely, a Jalsovszky Ügyvédi Iroda adószakértője.

Pedig az Egyesült Királyság Franciaországgal, Németországgal és az Egyesült Államokkal együtt a globális minimumadó egyik legfőbb támogatója volt a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tárgyalásai során, amivel hozzájárult ahhoz, hogy az OECD 2-es pilléreként elnevezett adótípus modellszabályozása rekordidő alatt elkészült, és a bevezetése adózási kérdésekben még nem látott mértékű diplomáciai támogatást kapott. Czoboly Gergely megjegyezte, mivel az OECD-ben elfogadott modellszabályok csak mintaként szolgálnak, azokat az egyes államok belső adószabályaiba át kell még ültetni ahhoz, hogy alkalmazhatókká váljanak,

 

ez pedig sokkal vontatottabban alakult, mint azt az OECD-s megállapodás széles körű támogatása alapján sejteni lehetett.

 

Az Európai Unióban előbb Lengyelország, majd Magyarország vétója miatt akadtak el a tárgyalások az elmúlt hónapokban, a folytatás a nyári szünet után várható. Bár egyes nyilatkozatok szerint az EU mérlegeli annak a lehetőségét, hogy Magyarország nélkül vezeti be a globális minimumadót, a VG-nek nyilatkozó adószakértő szerint ez jogellenes lehet.

Dél-Korea és Svájc mellett Nagy-Britannia az elsők között tette közzé az implementációs törvény tervezetét, de Boris Johnson távozása fordulatot jelenthet. Megkezdődött a versengés a miniszterelnöki pozícióért, Liz Truss külügyminiszter és Rishi Sunak volt pénzügyminiszter pedig egymásra licitál az adócsökkentés tekintetében, ami megkérdőjelezi a globális minimumadó bevezetésének esélyeit.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére